Tüm zorluklara rağmen ekmek pişiren fırıncılar, bol bol sıvı tüketimi yapıyorlar. Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Bitlis'te, fırın ateşinin sıcaklığı 300 dereceyi buluyor.

Kış aylarının soğuk günlerinde ise, Bitlis'te fırıncılık en çok yapılmak istenen mesleklerden biri olarak tercih ediliyor.

Yaklaşık 20 yıldır fırın ustalığı yaptığını belirten Fatih Baştuhan, yaz aylarında fırında çalışmanın çok zor olduğunu, kış aylarında ise, herkesin fırıncı olmak istediğini belirtti.

Baştuhan, "Yazın çok sıkıntılı geçiyor. Hem dışarı hem içeri hem de fırın içi sıcaklığı etkili oluyor. Şu an fırın içi sıcaklık 300 dereceyi buluyor. Kış aylarında herkes fırıncı olmak ister. Sabah erken gelip, akşama kadar zor şartlar altında çalışıyoruz. Sıcaktan korunmak için sıvı tüketiyor, sıklıkla el ve yüzümüzü yıkıyoruz. Özellikle yaz aylarında fırıncılık zor bir meslektir." dedi.  

Müşterilerin, fırıncılar karşısında biraz daha duyarlı olmasını isteyen Baştuhan, "Bu kavurucu sıcakta elbette ki önceliğimiz helal kazançtır. Tezgâhımıza haram karıştırmamaktır. Evimize haram sokmamaktır. Ailemize ve müşterilerimize helal lokma yedirmek istiyoruz. Haram lokmanın hesabını vermenin zor olduğunu biliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)