Geçen yaz ayında 2 hemşirenin dün de genç bir delikanlının gerekli adımların atılmaması nedeniyle boğularak hayatlarını kaybettiklerine dikkat çeken Tekin, yetkililere seslendi.

Botan Vadisi ve çevresinin milli park ilan edildiği halde cazibe merkezi haline gelmesi gerekirken Siirt halkının neden yeterince istifade edebileceği bir düzeye getirilmediğini sorgulayan HÜDA PAR Siirt İl Bakanı Abdulhakim Tekin, yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekti.

Tekin, "Coğrafi yapısı ile çok büyük bir hazine değerinde olan Botan Vadisini, neden Siirt halkının yeterince istifade edebileceği bir düzeye getirmemişiz? Bu anlamda yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki 'Gelin Siirt'e bu hizmeti yaparak siz de değer kazanın Siirt de değer kazansın." çağrısında bulundu.

"Botan Vadisi neden Siirt halkının hizmetine sunulamıyor"

Botan Vadisi'nin cazibe merkezi haline getirilmesi gerekirken Siirt halkının hizmet ve istifadesine sunulamadığını ifade eden Tekin, "Yaz aylarında sıcaklığın en yüksek derecede yaşandığı illerden biri olan Siirt'te yaşıyoruz. Vatandaşlar yazın bu sıcak ayda hem sıcaktan hem de yoğunluktan kaçarak biraz dinlenebilecekleri, serinleyebilecekleri veya piknik yapabilecekleri bir yer arayışına giriyorlar. Siirt halkının ekonomik durumları düşünüldüğünde tatil beldelerine gidilebilecek bir düzeyde değiller. Bunun için kendilerine en yakın olan bir derenin, barajın ya da bir çay'ın kenarına gidiyorlar ama bu da vahim bazı olayların yaşanmasına neden oluyor." dedi.

"Yaz aylarında bölgede ve Siirt'te boğulma vakaları oldukça fazla yaşanmaktadır"

Siirt'te faaliyete giren barajların, hizmete açılan Botan Milli Parkı'nda henüz halkın istifade edebileceği sosyal alanların kurulmadığını, hiçbir güvenlik önleminin de alınmadığını ifade eden Tekin, "Bu da bazı vahim olayların yaşanmasına neden oluyor. Yaz aylarında bölgede ve Siirt'te boğulma vakaları oldukça fazla yaşanmaktadır. Böyle bir hazineye sahipken bu tür acı olayların yaşanması trajedik bir durumdur. Çünkü siz bu hazineyi, doğal cennetin etrafını mesire, piknik, alanlarına düşük bir maliyetle çevirebilirsiniz. Yürüyüş yolları, güvenli yüzme alanları oluşturabilir ve bu şekilde Siirt'e ciddi anlamda değer katacak bir kazanç elde etmiş, vatandaşa da alternatifler oluşturmuş olursunuz." ifadelerini kullandı.

"Geçen yaz 2 hemşire dün de bir genç boğularak hayatını kaybetti"

Gerekli adımların atılmaması nedeniyle insanların boğularak hayatlarını kaybettiklerine dikkat çeken Tekin, "Geçen yaz Müküs Çayı'nda 2 genç hemşire boğularak hayatını kaybetti bu vahim bir olaydı ama çabuk unutuldu. Yeterince ders çıkarılmadı çünkü bu tür üzücü olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirler ve adımlar atılmadı. Milli Park olan Botan Vadisi ve çevresini, cazibe merkezi haline gelmesi gerekirken Siirt halkının neden yeterince istifade edebileceği bir düzeye getirmemişiz? Bu anlamda yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki 'Gelin Siirt'e bu hizmeti yaparak siz de değer kazanın Siirt de değer kazansın." önerisinde bulundu.

"Bir daha kimsenin evine ateş düşmesin hiçbir can suda boğulmasın"

Bölgede neredeyse 2-3 günde bir boğulma vakasının yaşandığına dikkat çeken Tekin, son olarak yetkililere şu çağrıda bulundu:

"Bu anlamda yetkililerden gelen; dere yataklarına, baraj sularına girilmemesine dair uyarılar önemli ve değerlidir, uymak gerekiyor ama yetkililerin sadece söz ile uyarıda bulunması yeterli değildir. Bunun için tedbirler almak ve bunun önüne geçmek lazım. Bu sadece Siirt'in sorunu değil, bütün bir bölgenin sorunudur. Alternatif oluşturularak bu sorun çözülebilir. Siirt'te Botan Vadisi gibi müthiş bir potansiyel var, burada yapılabileceğiniz doğal yüzme alanlarıyla bu işin önüne geçebilirsiniz. Gelin sadece sözden ibaret kalan 'Boğulma riski olan yerlere girmeyin.' demekten öteye gitmeyen mesele çözüme kavuşsun, bir daha kimsenin evine ateş düşmesin, hiçbir can da suda boğulmasın, alternatif oluşturalım. Botan Vadisi'nin çevresini doğal bir cennete çevirelim." dedi.

(İLKHA)