Havaalanı ve yaklaşık 18 ova köy yoluna bağlanan Bingöl Muş Karayolu yol ayrımı Beyaztoprak köyü mevkiinde trafik tehlikeli boyutta.

Bölgede Beyaztoprak-Kervansaray hat minibüsünün son durağı olması ve aktif kullanımından ötürü gerek yayalar gerekse de araçlar için tehlikeli. Bölgede sık sık maddi hasar ve zaman zaman yaralanma ve can kaybının olduğu kazalardan dolayı sürücüler ve bölge halkı ilgili noktaya trafik ışık ve levhaları konulmasını özellikle görüş mesafesini kısan ve yolu kapatan ağaçların budanması talebinde bulundu.

Bölgede aynı zamanda görüş mesafesinin kısa olmasından ötürü hayvana çarpma kazaları sıkça olmakta. Özellikle hat minibüslerinin yolcu iniş ve binişler için yapılan dönüşlerde kontrolsüz olan yolun da genişliği trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Bölge halkı durak bölgesine ve havaalanı yolu ve 18 köye ulaşım sağlanan ana yoldan köy yolu geçişlerine yanıp sönen levha ve yol boyu ışıklandırma talebinde bulundu. Özellikle bölgede belediye çöp tesisinin oluşundan ötürü sürü ile gezen köpekler de sık sık yol üzerinde bulunuyor.

Bölge halkı yetkililerden konuyla ilgilenmesi talebinde bulunuyor. (İLKHA)