Bakan Bolat,  2. el otomobil piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada  Bakanlığın, geçen yıl da sektöre "6 ay 6 bin kilometre" sınırlaması getirdiğini anımsatırken bu uygulamayı, bireysel satıcıları da kapsayacak şekilde 6 ay daha uzattıklarını belirtti.  Bolat, "Bireyselde satışta 3'ü açan satışlar, zaten ticari satış kabul ediliyor. Baktık ki yaklaşık 4 bin 800 kişi, 50'den fazla satış yapmış. Bunlar ya bireysel ya galeriler ya da bayilerin yanında çalışanlar ve akrabaları üzerinden yapılan satışlar. Bunlardan savunma istendi ve savunmaları alınıyor, gerekli cezalar kendilerine gönderilecek" dedi. 

İlan sitelerinin uyarıldığını belirten Bakan Bolat, "İlan siteleri, 15 Temmuz'dan itibaren sıfır araç fiyatından daha yüksek 2. el fiyatı koymamaları konusunda uyarıldı. İlan siteleri de bu ilanları koymak isteyenleri uyaracak. Buna uyulmazsa 300 bin liraya kadar ceza kesilecek. İkinci elde satışların gevşediğini müşahede ediyoruz, fiyatlarda da daha yüksek olan ikinci el satışların, sıfır araç satış fiyatına doğru aşağı doğru ivme kazandığı gözlemini yaptık. Birkaç hafta zaman alacak ama burada istikrarı kısa sürede piyasada sağlayacağız." ifadelerini kullandı. 

İkinci el otomobil ithalatına izin verileceği yönündeki haberleri de değerlendiren Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak böyle bir çalışma yapmadıklarını söyledi.