Esenler Metrosu çıkışındaki kapalı Pazar alanında açılan pazarda, radyo, gramofon, plak, saat çeşitleri, tarihi madeni, gümüş ve kâğıt para gibi çok sayıda antika ürünün yanı sıra elektronikten oyuncağa, giyimden ev eşyasına kadar birçok çeşit ikinci el eşya yer alıyor.

Antika pazarında yer alan bazı ürünler kimisi için çöp hükmünde olsa da kimileri için ise çok kıymetli olabiliyor.

Pazarda tezgâh açan antika ve ikinci el satıcıları, İLKHA muhabirine konuşarak yaşanan ilgiden memnun olduklarını, bu tür pazarların daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

35 yıldır antika ve ikinci işiyle uğraşan Erkan Özgün, "Kapalı Çarşı'dan yetişmeyiz. 30-35 senedir bu işi yapıyoruz. Eski halı, kilim, antika, altın, gümüş, pırlanta, bakır, para ve aklınıza gelebilecek birçok ürün alıp satıyoruz. Daha önce Avcılar'daydık.  Avcılar pazarımız kapandı, şimdi buraya geliyoruz. Şişli-Feriköy'e, Yenibosna'ya gidiyoruz. Ekmek paramızın peşindeyiz. Hem ürün alıyoruz hem de satıyoruz." dedi.

İkinci el eşya satışı yapan Murat Tunceli, "Yaklaşık 13 yıldır bu işi yapıyorum. İşten memnunum ama ikinci el eşyaya çok önem verilmiyor. İkinci el insanlar için bir gelir kapısı. Kimisinin durumu olmadığı için ikinci el alıyor. Biz de ikinci el tablet, telefon ve elektronik her şeyi satıyoruz. İnsanların isteklerine göre de eşya getiriyoruz. Kimisi tablet kimisi telefon kimisi de antika eşya istiyor." diye konuştu.

20 yıldır ikinci el saat alımı-satımı yapan Recep Çarçur, "Bu işi daha önce Topkapı'da da Beyazıt'ta da yaptım. Tespih, yüzük, gümüş ve saat üzerine çalışıyorum. Kurmalı saatler bana gelmiyor ama kol saatleriyle uğraşıyorum. İşlerden memnunuz. Az çok kazanç sağlıyorum." şeklinde konuştu.

Antika pazarlarının belediyeler tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Avas Antika Pazarı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Kocaoğlu da şu ifadeleri kullandı:

"Burada pazarın düzenini kurmak, huzur ve güven sağlamaya çalışıyoruz. Buradaki insanlara yardımcı oluyoruz. Bir senedir buradayız ve yüzde 80 oranında iş oturdu. Burada insanların yararlanabileceği antika ve ikinci el eşya alım-satımı yapılıyor. Bu pazarlara ilgi olmaması mümkün değil. Dünyanın her yerinde bu tür pazarlar kuruluyor. Belediyeler bu tür işlerde biraz soğuk davranıyor. Belediyeler insanlara biraz daha yardımcı olsa daha güzel olacak. Bu pazarların ekonomiye büyük katkısı var. Birçok işsiz insan buradan ekmek yiyor, geri dönüşüme katkı sağlıyor. Birinin işine yaramayan ürün burada başka birinin işini görüyor. Mağazada 100 liraya alabileceği ürünü burada 10 liraya alabiliyor. Onun için burası bulunmaz bir nimet. Bu tip pazarların desteklenmesi gerekir." (İLKHA)