4 Haziran 2023 tarihinde yapılan ve 1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı LGS sonuçları açıklandı. Sınav sonucuna göre, imam hatip ortaokulu öğrencilerinden Türkiye genelindeki 23 şehirden 53 öğrenci tam puan aldı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 53 imam hatip ortaokulu öğrencisi 500 tam puan alarak adını şampiyonlar arasına yazdırdı. 23 şehirden sınava katılan şampiyon gençler, tercihlerini yapmadan önce Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipler Derneği'nin davetiyle İstanbul'da bir araya geldi.

Üsküdar'da bulunan Burhan Felek Köşkünde bir araya gelen şampiyon gençlere "Tercihim Geleceğim" programı tanıtıldı. Düzenlene tanıtım programına; ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın yanı sıra eğitimciler, gençler ve aileleri katıldı.

"Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan bu topraklar üzerinde yaşadığımızı ve üzerimizde çok büyük bir yükün ve sorumluluğun olduğunu da hiçbir zaman için unutmamamız gerekir"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül gençleri tebrik ederek, "Türkiye şampiyonu olmak kolay değil ama Türkiye şampiyonu olurken akademik derslerde, okul başarılarında en iyi sonucu alırken bizim her zaman için unutmamamız gereken husus bu topraklara ait oluşumuzdur. Hiçbir gencimiz, öğrencimiz, eğitimcimiz kendinin bu topraklara ait olduğunu ve Anadolu insanı olduğumuzu, bu coğrafyanın şehit kanlarıyla yoğrulan büyük bir medeniyetin mirasçısı olan bu topraklar üzerinde yaşadığımızı ve üzerimizde çok büyük bir yükün ve sorumluluğun olduğunu da hiçbir zaman için unutmamamız gerekir. Geçmişe doğru uzandığımız zaman bir taraftan İbni Sinalar bir taraftan Uluğ Beyler bir taraftan Cabirler bir taraftan İbni Haldunlar listeyi alt alta koyacak olursak hakikaten bizim medeniyette çok ileri seviyede olduğunu iddia eden batıya karşı bizim âlimler silsilesi ve bilim adamlarımızın listesinin çok çok daha uzun bir liste oluşturacağını net bir şekilde söyleyebilirim. Önemli olan bizimde o yolda yürümemiz, elde etmiş olduğumuz bu müktesebatı günümüz insanına ve hatta gelecek insanlara en güzel bir biçimde sunmaktır. Sizin bir sorumluluğunuz daha var; Allah'ın vermiş olduğu imkânları, yetenekleri siz heder etmediniz ve çaba harcayarak gayret ettiniz biz bunun devamının gelmesini istiyoruz. Bunun devamının gelmesi elbette imam hatip lisesi üzerinden devam etmesini arzu ederiz." dedi.  

"İmam hatip okulları Türkiye'ye en az maliyetle en yüksek katma değeri oluşturan okullarımız oldu"

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

İmam hatip okullarının kurulduğu ilk günden beri hem sosyal bilimlerde hem sayısal alanlarda hem de İslami ilimlerde başarı sağladığına dikkat çeken ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "İmam hatip okulları Türkiye'ye en az maliyetle en yüksek katma değeri oluşturan okullarımız oldu. İmam hatip okulları bugüne kadar bu ülkenin insanının sahip çıktığı, inşaatını kendi yaptırdığı, çalışmalarına bizzat destek verdiği en nadide okul türlerinden bir tanesidir. Hamd olsun kurulduğu günden beri 72 yıldır Türkiye'ye bu ülkenin bayrağını bir adım öteye götürecek, bu ülkenin sancağını daha yukarı taşıyacak gençler yetiştirmek için; bu ülkeye katma değer üretmek için mücadele etti okullarımız. Hamd olsun o büyük ve uzun serencamdan bugüne çok kıymetli değerler üretti okullarımız. Bugünde özellikle son yıllarda başarılarının üzerine her sene yeni başarılar ekliyor ve zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor." diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, "Çocuklarımız ve gençliğimiz bizim yarınlarımız o neden ne kadar çok işbirliği yaparsak hep birlikte onların üzerine titresek azdır diye düşünüyorum. Hem bugünün değerlerini hem geleceğin değerlerini kadim kültürümüzü bizi biz yapan çok yönlü kıymetlerimizi çocuklarımıza en iyi şekilde yansıtabildiğimiz okullarımızdan imam hatip okullarımızda da çocuklarımız en iyi şekilde hazırlandılar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)