DİYARBAKIR - Diyarbakır`da dün İslami STK`lar tarafından Şeyh Said Meydanı`nda, Mısır`da darbeciler tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınırken İstasyon Meydanı`nda ise BDP`liler tarafından PKK`nin silahlı olaylara başlamasının yıl dönümü nedeniyle şölen düzenlendi.
 
Şeyh Said Meydanı`nda dün akşam saatlerinde düzenlenen programda Mısır`da tarihin en vahşi katliamlarından birine tanık olan Mısırlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi ve bir kısmı yakılarak katledilen Müslümanlar için gözyaşları döküldü. Âdete matem havasında geçen programda sık sık tekbirler getirildi, salavatlar çekildi ve darbeciler aleyhine sloganlar atıldı.
 
İstasyon Meydanı`nda BDP`liler tarafından düzenlenen etkinliğin ise "Rojava`da katliam var" iddiaları nedeniyle sade geçmesi beklenirken etkinlikte gece saatlerine kadar şarkılar söylendi, halaylar çekildi. Rojava`da Kürtlerin katledildiğini iddia ederek Müslüman halkın Ramazan Bayramını kutlamasına engel çıkaranlar, PKK`nin silahlı eylemlere başlamasını müzikli eğlencelerle kutladılar. Gece yarısına kadar kadınlı-erkekli halay çeken BDP`liler Rojava`daki katliamı (!) unuttular.
 
BDP`lilerin İstasyon Meydanında düzenlediği şölene, BDP milletvekili Nursel Aydoğan`ın "Sosyalizmin ve onların anıtlarının önünde eğiliyoruz." damgasını vururken akıllara "Mısırlı Sosyalistlerin de darbecilere destek verdiğini" getirdi.
(M. Sait Adiyaman-İLKHA)