VAN - Hz. Ömer Camiinde kılınan Cuma namazının ardından cami avlusunda toplanan bini aşkın Müslüman, askeri cuntanın Mısır`da masum sivillere karşı yaptığı katliamı telin etti.
 
Ellerinde, "İhvan`a selam, direnişe devam, Kahrolsun BM, Kahrolsun Nato", "Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak" gibi dövizlerle slogan atan halk, Mısır`daki Müslümanlarla beraber olduklarını tüm dünyaya haykırdı.
 
Burada yapılan basın açıklamasını inisiyatif adına, Ercan Çiplak okudu. Karınca misali saflarını belli etmek için burada oldukların söyleyen Çiplak, Mısır`da ABD`nin yıllık ödediği 1,5 milyar dolarlık yardımın dilenciliğini yapan ve Mısır ekonomisini elinde bulunduran bir ordunun olduğunu anlattı.
 
"Mısır halkı eşi görülmemiş bir direniş gösterdi"
Bu ordunun başı olan Sisi öncülüğünde, sivil şakşakçılarıyla beraber 3 Temmuz günü Mısır`da darbe yapıldığını hatırlatan Çiplak, "Darbeye karşı Mısır halkı dünyada eşi görülmemiş sivil bir direniş gösterdi. Meydanları doldurdu. Barışçıl gösteriler yaptı. Ancak, bu duruma dahi tahammül gösteremeyen darbeciler son müdahale ile büyük bir katliama daha imza attı. İsrail`le yaptığı 3 savaşta toplam 3 bin 250 düşman askerini öldürebilen kudretli(!) Mısır ordusu, 24 saatte 5 bin yurttaşını hunharca şehit etti" dedi.
 
"Emperyalist medeniyetin bize sunabileceği bir şey kalmamıştır"
Son olaylarla beraber Emperyalist batı medeniyetinin maskesinin düştüğünü ifade eden Çiplak, "Bunlar bizi parça parça edip aramıza cetvelle sınırlar çizip, kardeşlerin arasına fitne sokmuştur. Kabile reislerine bile devletçikler kurduran bu zihniyet, mazlum milletlere ırkçılığı aşılayarak böl parçala yut politikasını ustaca uygulamaya devam etmektedir. Müslüman devletler olarak adlandırılan ve bu zalimlerin uşağı olduğu tescillenen derebeyliklerin bizim nazarımızda hiçbir değeri kalmamıştır. Demokrasi, eşitlik, insan hakları, hür düşünce gibi ezilen milletlere reklamı yapılan bir çok değer sadece bir put halini almış ve zamanı geldiğinde kolayca yenmiştir. Geldiğimiz noktada emperyalist medeniyetin bize sunabileceği bir şey kalmamıştır. Bu gömlek dünyanın ezilmiş insanlarına artık dar gelmektedir" ifadelerini kullandı.
 
"Bizi tel örgülerle çevrilmiş yapay sınırlara mahkum edemezsiniz"
"Müslümanlar ancak kardeştir" ayetini ve "Müslümanlar bir bedenin azaları gibidir" hadisini anımsatan Çiplak, "Şartlar ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun her zaman zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun ise yanındayız. Bizim vizyonumuz tevhid, adalet ve özgürlüğe dayanan yeni bir dünya nizamıdır. Bizim gönlümüzden sınırlar kalkmıştır. Bizim vatanımız bütün dünya, halkımız bütün mazlumlardır. Artık bizi tel örgülerle çevrilmiş yapay sınırlara mahkum edemezsiniz. Buna rağmen `bana ne` diyenlere hatırlatıyoruz. Siz oyalanmaya devam edin. Emperyalistler etrafınızdakileri yedikten sonra kanlı elleri ile çok yakında kapınızı çalacak ve o zaman size yardım edecek kimseyi bulamayacaksınız" dedi.
 
Uluslararası camialara çağrı
Uluslararası camialara çağrıda bulunan Çiplak, açıklamayı şöyle sürdürdü: "Buradan başta İslam Konferansı teşkilatı, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere uluslararası topluluk, bu katliamın durdurulması için derhal harekete geçmelidir. Bugün orada "bir çocuğun sayabileceğinden daha çok insan öldürülmüştür.
 
Muhammed Biltaci`nin kızı Esma`nın son mesajı…
Mavi Marmara Gazisi Muhammed Biltaci`nin kızı 17 yaşındaki Esma`da şehit edilmiştir. O ki şu şiiri paylaşmıştı son mesajında; Onlar bizi Vetir`de namaz kılarken buldular, Kimimizi rükuda, kimimizi secdede vurdular, Onlar hem güçsüzdü hem az sayıca, Allah`ın kullarını çağır da gelsinler yardıma, Köpüklü deniz dalgalarını andıran ordularla.
 
"Bütün çocukları öldürseniz de bir Musa sağ kalacak"
Masumların kanları üzerine kurulu hiçbir saltanat, hiçbir hükümranlık ayakta duramaz. Biz biliyoruz ki Allah zalimleri sevmez. Ve yine biliyoruz ki Mısır halkı buna rağmen sivil direnişine devam eder. İç savaş çıkartmak isteyen zalimlerin oyununa gelmez. Ve yine diyoruz ki. Bütün çocukları öldürseniz de bir Musa sağ kalacak."
 
Yapılan basın açıklamasının ardından dua edildi. Dua sırasında bazı Müslümanlar gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Program sonunda bir açıklama yapan inisiyatif yetkililerinden İsmail Almalı, "Mısır`da bugünkü öfke cumasında Sisi`nin devrilmesi halinde bu zaferi kutlamak için yarın (17.08.2013) saat 17.00`de Dabbağoğlu parkında olacağız. Bunun aksi bir durumu olursa yine aynı saatte katliamı protesto etmek için Dabbağoğlu parkında olacağız" diyerek tüm duyarlı Müslümanları yarınki etkinliğe davet etti.
 
Açıklama sonrası halk, olaysız bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan/ Murat Dalgın - İLKHA)