KONYA-Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda düzenlenen ve yoğun bir katılım gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Turan, "Mesleğimizi yakından ilgilendiren yeni bir dönem başlıyor. E-defter ve E- fatura sayesinde gelecekte daha sağlıklı Muhasebe yapmamız sağlanacak. Yalnız firmalarımızın birçoğunun bu konuda daha haberi ve bilgisi yok. Prosedürlere uyan firmaların 1 Eylül 2013 tarihine kadar başvurması gerekirken, bırakın müracaatı daha E-faturaya geçiş konusunda bilgisi olmayan firmalarımız var. Firmaları ilgilendiren birçok konuda da meslektaşlarımızın gayretiyle firmalar E- fatura sistemine geçiş yapacak.

 

Şu ana kadar E-fatura sistemine geçen firmalarımızda mevcut. 30 bine yakın firmanın 1 Eylül 2013 tarihine kadar başvurması gerekirken, şu anda başvuru yapan firma sayısı 6 bin. Bu konuda nasıl olsa süre uzatımı olur gibi bir düşünce hakim. Herhangi bir uzama olmaması durumunda mükelleflerimizin sıkıntı yaşamaması için gerekli bilgilendirmenin ve başvurunun yapılması gerekiyor" dedi.

 

Oda eğitim faaliyetlerinden de bahseden Turan, "Önümüzdeki günlerde bağımsız denetçi eğitimlerine Selçuk Üniversitemizle birlikte devam edeceğiz. Yine mesleki açıdan ihtisas kurslarımız, meslektaşlarımız için devam edecek. Elimizden geldiğince meslektaşlarımızın mesleklerini rahat icra etmeleri için uğraşıyoruz. Türkiye genelinde Mali Müşavirler Odaları arasında eğitim alanında ilk sıralarda gelmekteyiz. Buna en iyi örnek bugünkü gerçekleştireceğimiz E-fatura ve E-defter seminerini Türkiye genelinde ilk yapan oda Konya SMMM odasıdır" diye konuştu.

 

Oda Başkanı İsmail Turan'ın konuşmasından sonra eski Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı YMM Ali Çiçen ve İnfoera Yazılım Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özvardar'ın sunumuyla seminer katılımcılarına E- fatura ve E- defter konularında detaylı bilgilendirme yapıldı. (İlyas Yavuz/Hamza İrasul-İLKHA)