"Rojava`da katliam var" diyerek yasta olduklarını ve Ramazan Bayramını kutlamak istemediklerini belirten kesimin PKK`nin kuruluş yıldönümünde kadınlı-erkekli halaylar çekmeleri "bu ne yaman çelişki" dedirtti.

PKK`nin silahlı mücadeleye başlamasının 29. yıldönümü münasebetiyle BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından İstasyon Meydanı`nda çeşitli eğlence ve şölenler düzenlendi.

BDP/PKK`nin şölenine BDP`li vekiller ve ile BDP`li belediyelerin başkanları da katıldı.

PKK/BDP şöleninde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Rojava`da Türkiye`nin en Nusra`ya destek verdiğini öne sürdü ve Türkiye`nin Rojava devrimini tasfiye etmek istediğini ileri sürdü.

BDP`lilerin şarkılar ve halaylar eşliğinde devam eden eğlenceleri gece geç saatlere kadar devam etti. Kalabalığın dağılışı sırasında polis ile bir grup arasında gerilim yaşandı. BDP`li grup daha sonra DTK binasının önüne kadar yürüyerek burada oturma eylemi yaptı.

"Rojava`da katliam var" diyerek Ramazan Bayramında yas tutup, halkın bayramlarını kutlamasına engel çıkaran PKK/BDP`lilerin, PKK`nin silahlı mücadeleye başlama yıl dönümünde Rojava`yı hemencecik unutuvermesi bu kesimin Rojava söylemlerinde samimi olmadığı yorumlarına neden oldu.

Hür Dava Partisinin Ramazan Bayramı münasebetiyle Mardin`in Derik ilçesinde astığı bayram afişlerinin, "Biz Rojava`da her gün öldürülüyoruz ne bayramı kutlayacağız. Belediye başkanımız bu afişlerin sökülmesini istiyor" denilerek indirilmesinden kısa bir süre sonra ve Rojava`daki olaylar devam ediyorken; BDP`lilerin daha mütevazi bir etkinlik yerine, gece saatlerine kadar kadınlı-erkekli halaylar çekerek eğlenmeleri PKK medyasının Rojava iddialarını da adeta yalandı.(Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana-İLKHA)