ŞANLIURFA - Akçakale Kaymakamlığı tarafından eğitime verilen destek çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Akçakale'de 2011-2012 eğitim ve öğretim yıllarındaki yüzde 100'lük başarı oranı, 2013 yılında yüzde 120'ye yükseldi.

 

Yetkililerden alınan bilgilere göre, 2011-2012 eğitim ve öğretim yıllında 306 öğrenci Fen-sosyal bilimler ve Anadolu öğretmen liselerine yerleşirken bu rakam 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 623 ulaşarak yüzde 110 başarıya yükseldi.

LYS sınavlarında ise, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 40 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşirken, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında bu sayı 87 yükselerek LYS yüzde 120 başarı sağlandı.

 

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat Akçakale'de hızla yükselen eğitim kalitesi ile ilgili olarak şunları kaydetti:

 

Akçakale Kaymakamlığı olarak ilçemizde "Bir taşta sen koy" Projemiz kapsamında okullarımıza ve öğrencilerimize verdiğimiz desteğin bu yıl itibariyle meyvelerini almamız bizleri onurlandırmıştır. Akçakale'deki 101 okulumuzun tamamı "Bir Taşta sen koy" projesi kapsamında fiziki olarak yeniden onarılmıştır. Çok net bir şekilde gördük ki, çocuklarımızın ders yaptığı alanları düzeltmek onların motivasyonunu ve çalışma azimlerini gözle görülür bir şekilde yükseltti. Akçakale Kaymakamlığı olarak eğitim alanında projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Bu gençlerimiz bizlerin yarınları, geleceği. Bize düşen görev ise, bu gençlerimize iyi bir eğitim vererek topluma, devletine bağlı iyi birer birey olarak yetişmesini sağlamaktır. Yaptığımız projede eğitime koyduğumuz bir taş bize yüzlerce taş olarak geri dönüşüm yaptı" dedi.
Yetkililer, son yıllarda Akçakale'de yükselen eğitim seviyesinin yapılan büyük projelerle, önümüzdeki yıllarda hızla büyük bir ivme kazanacağını belirtiliyor. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)