ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, önceki gece bombalı saldırıya uğrayan aileleri ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın ve bir grup parti üyesi geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade etti.


Kılıç, "Mütedeyyin insanlar 30 yıldır bu bölgede art niyetli insanlar tarafından rencide ediliyor, haklarında propaganda yapılıyor. Bu konuda birçok aile zarar gördü. Hayatını kaybedenler dahi oldu. Bu tür olayların bölgemizde yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Bu tür olayları nefretle tel'in ediyoruz. Bu bölgede insanlarımızın daha huzurlu, daha güzel bir ortamda yaşamasını istiyoruz. Bunun için buraya geldik ve bu ailelerimizi ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" diye konuştu.


Bombalı saldırıya uğrayan evin sahibi Behrem Gözüngür, saldırı anını şöyle anlattı; "Yatsı namazından sonra eve geldim. Çocuklarla beraber evin içinde otururken saat 23.30 sıralarında komşu olan kardeşimin tarafından bir patlama sesi geldi. Ben hemen dışarı çıkıp sesin nereden geldiğine bakarken hemen o esnada benim bahçeme de bir bomba attılar. Önce benim ağabeyimin evine ardından benim evime bomba attılar. Bombayı atıp kaçtılar. 12 çocuğum var. Allah korusun! Eğer o bomba evin içine düşseydi belki de hiçbirimiz kurtulmazdık. Allah bizi korudu. İçine çivi konmuş olan el yapımı bomba atmışlardı."


HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin de başlatılan çözüm sürecine verdikleri desteği hatırlatarak: "Bu süreçte ne kimsenin ölmesini ne de kimsenin yaralanmasını istiyoruz. Biz bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Artık memleketimizde huzur istiyoruz. Bölge insanımız bu tür şeylerden bıkmıştır. Artık huzursuzluk istemiyorlar" şeklinde konuştu.


Olay yerini inceleyen ve bilgi alan HÜDA PAR heyeti geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra ilçe binasına geçti.


Cizre'de hemen hemen her gece olay çıkartan PKK'nın sözde gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), halka saldırmaya başladı. Yolları kapatıp barikat kuran PKK'li göstericiler, sağa sola saldırıyor. Sivil vatandaşları korkutarak sindirmeye çalışan göstericiler, çatışma ve olayların yanlısı olmayan vatandaşların evlerini hedef alıyor. Önceki gece Cizre Nur Mahallesi'nde ikamet eden iki kardeş aile ve bir başka ailenin evine el yapımı bombayla saldırılmış ve bombaların balkon ve bahçelere düşmesinden dolayı can kaybı veya yaralanma olmamış, ancak bazı evlerde maddi hasar meydana gelmişti. (Abit Dündar - İLKHA)