DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin, batı destekli Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı katliamı lanetlemek ve direnişçilere destek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenleyeceği 'Amed'ten Mısır Direnişine Destek Mitingi'ne destek vereceklerini duyuran Diyarbakır Yusufi Der yetkilileri, tüm üye ve gönüllüleri ile İstasyon Meydanında olacakların söylediler.

 

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında açıklamayı okuyan Yusufi Der yönetim kurulu üyesi Ali Durgunsu, 14 Ağustos'ta Mısır'da katliam gerçekleştiren zalimlerin adlarının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

 

Mısır katliamında çok acı tabloların yaşandığını ifade eden Durgunsu, "Bir tarafta yanarak, parçalanarak, kurşunlanarak kelime-i şahadetle canlarını verenler, diğer tarafta kara yüzlü, satılmış, mevki- saltanat düşkünü kahkaha atan katil sürüleri. Dünyada benzerine az rastlanılan bu vahşi katliamı yapanları kahhar ve cebbar olan Rabbimize havale edip telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Hak ve haklı davada, meşru idare için şiddetten uzak bir yöntemle lider ve hükümetlerini geri isteyen Mısır halkına yapılmış bu katliam, ikiyüzlü batının yüzünü ortaya koyduğunu söyleyen Durgunsu, "Müslüman kisvesine bürünen Münafık ve bel'amların ortaya çıkması, küfrün tek millet oluşunu göstermesi açısından önemlidir. Bunun karşısında Türkiyeli Müslümanların hak ve haklı davada kardeşlerine sadakat göstermesi onları her platformda destekleyip yanlarında durması imanlarının gereğidir. Hele gelinen bu aşamada sessiz kalmak imanın sönmesi demektir" şeklinde konuştu.

 

Mısırlı direnişlerin sıkıntılarının paylaşılması için meydanlara gideceklerini söyleyen Durgunsu, "Bizler de Yusufi-Der olarak 18 Ağustos Pazar günü istasyon meydanında Mustazaflar Cemiyetinin düzenleyeceği Mısır halkıyla dayanışma mitingine canını gönülden destek verip tüm halkımızı bekliyoruz." dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)