BATMAN - Gercüş'e bağlı Seki (Ğerabebena) ve Gönüllü (Derdile) köyü sakinleri, köylerinde yıllardan beri hiçbir GSM operatörünün çekmediğini belirterek bu yüzden çok sıkıntı çektiklerini söylediler.

 

Gönüllü (Derdile) köyü muhtarı Hıfzullah Işık, köylerinde cep telefonunun çekmediğini ve baz istasyonu istediklerini belirterek, "Köyümüzde cep telefonu çekmiyor. Türkiye'de yaşıyoruz ama cep telefonumuz çekmiyor. Köyümüzde veya yakın bir yerde telefonlarımızın çekebileceği bir yerde baz istasyonu istiyoruz. Telefonlarımız çekmediği için ne kimse bize ulaşabiliyor ne biz kimseye ulaşabiliyoruz" dedi.

 

Köy dışına çıktıkları zaman köyle hiçbir iletişim sağlayamadıklarını ifade eden Işık, "Köyde acil bir durum olduğu zaman ne kimse bize ulaşabiliyor ne de biz ulaşabiliyoruz. Sabit telefonlarımız yok ve cep telefonlarımız da çekmeyince burada ne yaşanırsa yaşansın kimsenin bir haberi olmuyor. O yüzden yetkililerden acilen baz istasyonu kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Seki (Ğerabebena) köyü sakinleri de, cep telefonlarının çekmemesinden dolayı şikâyetlerini dile getirerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)