Umut Kervanı, Avrupa Yetimeli, İHO Ebrar ve Yetimler Vakfı her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da kurban bağışı kampanyasıyla bağışlanan kurbanları kesmeye başladı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan mezbahanesinde kesim yapan kardeş kuruluşlar,  hayırseverlerin bağışladığı kurbanları hijyen kurallarına dikkat ederek kesim yapıyor.

Hijyenik bir ortamda uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlar, parçalanarak paketleniyor.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kurban kesimi yapılan mezbahaneyi ziyaret ederek Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan'la görüştü.

Doğan,  kurban kesiminde elde edilen etlerin deprem bölgelerine ulaştırılacağını ifade etti.

Doğan, "Öncelikle halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, İslam ümmetine hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim tekrardan deprem gibi doğal afetleri halkımıza göstermesin. 4 kardeş derneğin organizesinde Umut Kervanı olarak bağışlanan kurbanların kesimi için buradayız. Şu anda kesimlere başlamışız. Kesilip parçalandıktan sonra pay haline getirilecek. Ardından deprem bölgelerine dağıtımı yapılacaktır." dedi.

Bayramın birinci günü itibariyle deprem bölgelerine et ulaştırılacağını belirten Doğan, "Bizlere böyle bir emanet var. Halkımız kurbanlarını bizlere emanet etmiş. Bizler kesimlerin hijyen ortamda olmasını istedik. Hayvana eziyet olmasını istemedik. bu yüzden böyle bir girişimde bulunduk. Kurbanlarımız profesyonel kasaplar eşliğinde kesilmektedir. Kesilip parçalandıktan sonra bugün itibariyle deprem bölgelerine dağıtımı yapılacaktır." diye konuştu. (İLKHA)