HABER MRK - PKK`nin kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla BDP`nin Muş`ta açmak istediği çadıra izin verilmemesi sonucu polisle yaşadığı tartışmayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik "gazeteciler polise çalışıyor" ithamında bulunan BDP Milletvekili Demir Çelik, söz konusu İLKHA haberi sonrası ajansa bir özür maili göndererek, "benim ve yanımda bulunan arkadaşlarımın amacını aşan bir söylemi olduysa, gazeteci arkadaşlarımızdan özür dilerim." dedi.
 
BDP Muş Milletvekili Demir Çelik`in İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"13.08.2013`de, Muş merkezde 21.30 sularında barış nöbeti adına çadır açma girişiminde bulunduk. Bu esnada Emniyet Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri ile bir kısım tartışma yaşadık. Tartışma sırasında birden çok kameranın yaşanılan diyalogu kayıt altına aldığını fark ederek, "bu kadar kameraya ne gerek var 1-2 kamera olup biteni çekmeye yetmiyor mu?" dedim. İtirazım çekimi gerçekleştiren sivil polislereydi. Olay anında elinde kamera olan bir gazeteciye rast gelmediğim gibi hiç bir gazeteciye "siz polissiniz, polis adına çalışıyorsunuz" ithamında bulunmadım. Sadece polis olduğunu bildiğim ya da sandığım kişilerden ve sayıca fazla bulduğum kameradan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Olup biten bundan ibarettir. Tüm açıklamalarıma rağmen benim ve yanımda bulunan arkadaşlarımın amacını aşan bir söylemi olduysa, gazeteci arkadaşlarımızdan özür dilerim." (İLKHA)
 
 
 
 
Daha önce yayınladığımız haber
 
BDP`li vekilden gazetecilere ağır itham
 

Muş`ta BDP`nin çadır kurma eylemine izin vermeyen Polis ile tartışan BDP Milletvekili Demir Çelik, "gazeteciler polise çalışıyor`` diyerek gazetecilere iftirada bulundu.

MUŞ - BDP`nin çadır kurma eyleminde polis ile tartışan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, gazetecilerin polise çalıştığını iddia ederek, basın mensuplarının tümüne ağır ithamda bulundu.

15 Ağustos eylemleri çerçevesinde kurulmak istenen çadıra izin verilmemesi üzerine BDP Milletvekili Demir Çelik ile polis arasında kurulacak olan çadırın yeri konusunda tartışma çıktı.

Çıkan tartışmada, polisin aldığı güvenlik önlemlerine ve basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösteren BDP Milletvekili Demir Çelik, "çekim yapan gazeteciler polise çalışıyor" diyerek gazetecilere ağır bir iftirada bulundu.

Çelik`in ağır ithamına tepki gösteren gazeteciler, bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)