Gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları, gençlere yönelik gerçekleştirdiği programlarla gençlerle buluşmaya devam ediyor.

Yaz etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya gelen HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı, gerçekleştirdiği farklı etkinliklerle gençlere sosyal alanın hayra çevrilmesi konusunda önemli mesajlar veriyor.

Son olarak HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Şahinbey ilçesi 25 Aralık Mahallesi'ndeki Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde düzenlenen programda gençler keyif dolu vakit geçirdi.

Programa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ katıldı.

İlahi ve ezgilerin okunduğu programda, yapılan ikramlarla keyifli vakitler geçiren gençler helal dairesi içerisinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Ahmet Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR olarak gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Gençlere yönelik sürekli etkinlikler düzenlediklerini ve gençlerle bir araya geldiklerini ifade eden Göçer, düzenledikleri "Yaz Etkinlikleri" temalı programların amaç ve hedeflerini anlattı.

Gerçekleştirdikleri farklı etkinliklerle gençlerin özüne dönmeleri için buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Göçer, Gençlik Buluşması temalı programların farklı zaman ve mekânlarda düzenlemeye devam edileceğini belirtti.

"Sözüyle özüyle gençlerimiz bir olmalı"

Helal dairesinin keyfe kâfi olduğunu belirten Göçer, "Gençlik Kollarımızın düzenlediği Yaz Buluşmaları kapsamında güzel programlara imza atacağız. Biz özellikle şunu söylüyoruz; helal dairesinde de eğlenilebilir. Bizim amacımız helal dairesinde de kardeşlerimizin eğlenebilmesi, rahat bir ortamda buluşmalar yapabilmesidir. Bir seçim süreci atlattık ve bu seçimde bu işin motor kısmı siz gençlerdiniz Allah hepinizden razı olsun. Bu çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de inşallah öncülük edip her biriniz bizim önümüzde koşturup en güzel hedeflere ulaşmak için beraber koşacağız. Bugün gençlik için farklı farklı isimlendirmelerde bulunuyorlar. Ancak biz diyoruz ki gençlerimiz Elif gibi dimdik gençliktir. Sözüyle özüyle gençlerimiz bir olmalı. Gençlik bugün ahlakıyla, erdemiyle, terbiyesiyle, büyüklerine saygısıyla, kendi arasındaki muhabbetiyle bir olsa Allah'ın izniyle güzel şeyler başarabilir." dedi.

"Hür Gençlik var oldukça bu toplum yıkılmayacaktır"

Gençlerin örnek olması gerektiğini belirten Göçer, "Bizler bir genç olarak toplum içerisinde en güvenilir insan olmalıyız. En doğru insan biz olmalıyız. Örnek bir insan olmalıyız. Kısacası İslam'ın ahlakını üzerimizde taşımamız gerekiyor. Bu gençliğin dimdik ayakta durmasından dolayı bu gençlik var oldukça hiçbir zaman bu toplum yıkılmayacaktır. Ben inanıyorum ki bu gençlerimiz bu topluma, bu ümmete önder olacak. Örnek olacak şahsiyetlerin yetişmesi ile Allah'ın izniyle daha güzel günler göreceğiz. Ben kardeşlerimden şunu istiyorum kendini yetiştirmiş, okumuş, araştırmış bu davaya hizmet etmiş bir gençlik yetişsin. Muhakkak okuyun, araştırın, sağlam bir gençlik nasıl yetişir bilmeniz lazım. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u çok küçük yaşta fethettiyse kendini yetiştirmesinden dolayıdır.  Selahattin Kudüs'ü fethettiyse bu kendisini yetiştirmesinden dolayıdır. Benim kardeşlerimden ricamdır herkes kendisini en güzel şekilde geliştirsin. Bu dine, bu memlekete hizmet etmemiz lazım. Allah'ın izniyle böyle bir gençlik yetiştiğinde İslam alemi olarak, insanlık ailesi olarak selametli günler bizi bekliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)