MERSİN- Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen yazılı bir basın açıklaması yaparak, "Maalesef son günlerde darbe sonrası Mısır'da yaşananlar bir insan için, bir hukukçu için kabul edilemez boyutları dahi aşmıştır " dedi.

 

Şiddete başvurmayanların katledilmesi insanlık suçudur

Mısır'da daha önceki sivil ölümlerden ders almayan siyasi otoritenin yüzlerce belki de daha çok sivili katletmekten geri durmadığını belirten Antmen, "Mısır siyasi iktidarının şiddete başvurmayan, şiddet içermeyen ve şiddete yönelmeyen gösterilere tahammül etmesi; şiddet kullanmayan Mısır halkını evrensel değerler gereğince doğrudan hedef alarak katletmemesi gerekmekte olup, aksi tutum ve davranışlar insanlık suçudur" ifadelerini kullandı.

 

Katliamın faili darbecilerle birlikte Emperyalist güçlerdir

Bu arada meydana gelen sivil ölümleri Mısır'ın içişleri olarak kabul etmenin ve susmanın insan olan için hukukçu olan için olanaklı olmadığına dikkat çeken Antmen, "Ancak bu ölümlerin gerçek failinin Mısır darbecileri yanında emperyalist güçler olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Daha fazla para, petrol ve güç için yoksul halkların üzerine ölüm yağdıran, ülkelerin tarihini ve geleceğini yok eden emperyalistlere karşı mücadele etmek Ortadoğu halklarının özgürlüğü için büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Mısır'da yaşananların bir insanlık suçu olduğunu belirterek; gerek Birleşmiş Milletler, gerek Arap Birliği ve gerekse de Avrupa Birliği'nin bu insanlık dramına seyirci kalmaması gerektiğinin beyan ediyor; Bu vahşeti ve insanlık suçunu kınıyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Osman Öksüz-İLKHA)