DİYARBAKIR(AMED)- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, batı destekli Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı katliamı lanetlemek ve direnişçilere destek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanında miting düzenleyecek.
 
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler yaptığı açıklamada, Mısır`da darbeciler tarafından katledilen binlerce mazlumun kanının hesabının sorulması ve Mısır`da direnen Müslümanların yanında olduklarını göstermek ve onlara destek vermek amacıyla Diyarbakır İstasyon meydanında miting yapacaklarını söyledi.
 
`Amed`ten Mısır Direnişine Destek Mitingi` sloganıyla Mısır`da yapılan katliamı şiddetli bir şekilde kınayacaklarını ifade eden Güler, " Diyarbakır`daki STK`lar olarak bu vahşete duyarsız kalamazdık ve kalmayacağız da. İlk tepkimizi dün yaptığımız kitlesel basın açıklamasıyla ortaya koyduk. 3 günde Diyarbakır Şeyh Said Meydanında yapacağımız namaz ve dualar ile Mısırlı kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstereceğiz. Ayrıca 18 Ağustos Pazar günü yapacağımız mitingle de direnen Mısır halkının acısına ortak olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır`da bulunan 57 sivil toplum kuruluşunun da kendilerine destek vereceklerini ifade eden Güler, yapılacak mitinge yaşlısından gencine, kadınından çocuğuna herkesi davet ettiklerini söyledi.
 
Mısırlı direnişlerin sıkıntılarının paylaşılması için halkı meydanlara davet eden Güler, özelde Diyarbakır halkı genelde tüm Müslümanları 18 Ağustos Pazar günü İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirilecek mitinge herkesin katılmasının önemli olduğunu söyledi.
 
Diyarbakır`daki mitingi gören Mısır halkının direnişinin artacağını ifade eden Güler, şimdiden mitinge teşrif edecek herkese teşekkür ettiğini söyledi.
 
Diyarbakır Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada ise, batı destekli Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı katliamı lanetlemek ve direnişçilere destek amacıyla Diyarbakır`da 3 günlük eylem yapma kararı aldı.
Eylem programı şöyle açıklandı:
 
1. Gün (Bu akşam) saat 20.30`da Şeyh Said Meydanı`nda yatsı namazının ardından, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak ve dualar edilecek. (yapıldı)

2. Gün: Cuma namazı müteakip Ulu Cami önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacak.

3. Gün: 17 Ağustos saat 20.30`da Şeyh Said Meydanı`nda yatsı namazı kılınacak ve dualar edilecek.
 
4.Gün 18 Ağustos saat 17:00 Amed İstasyon Meydanı `Mısır`a Destek Mitingi` yapılacak.