Blinken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

ABD'nin Rusya'daki gelişmeler bağlamında "müttefikler ve ortaklarıyla yakın koordinasyon" içinde olacağını belirten Blinken, G7 dışişleri bakanları ve AB Yüksek Temsilcisi Borrell'le görüşme yaptığını ifade etti.

Fransa
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Wagner grubunun Rus yönetimine isyan etmesinin ardından Rusya'daki durumu yakından izlediği bildirildi.

Macron, "Ukrayna'yı desteklemeye odaklandığını" belirtti.

Almanya
Almanya Dışişleri Bakanı  Baerbock, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Dün akşamdan bu yana Rusya'daki gelişmeleri çok dikkatli bir şekilde izliyoruz ve uluslararası ortaklarımızla yakın temas halindeyiz." ifadesini kullandı.

Katar
Katar Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Doha'nın Rusya'da orduya isyanla gelişen olayları endişeyle takip ettiğini aktaran Bakanlık, sivillerin çatışmaların olumsuz etkilerinden uzak tutulması ve sağduyulu davranılması çağrısında bulundu.

Rusya ve Ukrayna'daki durumların daha fazla kötüleşmesine karşı da uyarıda bulunulan açıklamada, söz konusu durumun, uluslararası barış ve güvenliğe, gıda ve enerji tedarikine olumsuz yansımaları olacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca tüm taraflara "diyalog ve barışçıl yollarla çözümü benimsemesi" çağrısı yapıldı.

Ürdün
Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'da ikamet eden Ürdün vatandaşlarının durumlarının takibi için Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bir operasyon merkezi birimi kurulduğu belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali, Ürdün'ün Moskova Büyükelçiliği'nin veri tabanında kayıtlı Rusya'da ikamet eden ve öğrenci olan Ürdün vatandaşları ile sürekli iletişim halinde olduğunu kaydetti.

Mecali, Rusya'daki Ürdün vatandaşlarını dikkatli olmaya ve bulundukları bölgelerdeki yerel makamların talimatlarına uymaya ve Ürdün'ün Moskova Büyükelçiliği ile irtibata geçmeye çağırdı.