Seçim dönemi ve sonrası süreçte depremzedeler unutuldu. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde binlerce canımızı toprağa verdik, yüz binlerce insanımız da evsiz yurtsuz kaldı. Deprem sonrası depremzedelere yardımlar yoğun bir şekilde sürerken seçim süreciyle birlikte depremzedeler de kendi hallerine bırakıldı. İslami STK’ların yardımları aralıksız olarak sürse de birçok özel sektör ve kuruluş deprem bölgesindeki yardımlarını durdurdu. Özellikle deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha fazla oy çıkmasını hazmedemeyen muhalefete bağlı belediye ve kişilerin yaptığı yardımlar da bıçak gibi kesildi. Bir kısmı hala çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerin kendilerine uzanacak yardım eline ihtiyacı var. Deprem bölgesinde yardımlarını sürdüren STK’lar vatandaşlara yardımların devam etmesi çağrısında bulunurken bazı STK’lar da konserlere ayrılacak bütçelerin deprem bölgesine aktarılmasını talep ediyor.

MİLYONLARCA LİRA KONSERLERE HARCANIYOR

Gençlere yönelik yapılan toplumun genel ahlaki değerlerini hiçe sayan "Yaz Şenlikleri ve Konserleri"ne tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle gençleri sapkınlara özendirip halkın büyük kesimini etkileyen ve belediyeler eliyle yapılan konser ve festivallere bir tepki de Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği'nden geldi. Belediyelerin son yıllarda milyonlarca lira harcayarak bu tür konserleri düzenlemeye başladığını belirten Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kamil Yıldırım, Türkiye'de yaşanan asrın felaketi depremlerle ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bir dönemde, belediyelerin mevcut kaynaklarını insanların maddi ve manevi gelişmelerini önceleyen konferanslara ve deprem bölgesine harcanmasının daha yararlı olacağını söyledi.

"SÖZDE SANATÇILARIN TOPLUMUN AHLAKİ DEĞERLERİNE AÇIKÇA SALDIRDIKLARI GÖRÜLMEKTEDİR"

Son yıllarda belediyelerin sosyal etkinlik kapsamında konser etkinliklerini sıkça yaptığını, buraya milyonlarca liranın aktarıldığının müşahede edildiğini söyleyen Yıldırım, "Bu konser etkinliklerinde sözde sanatçıların toplumun ahlaki değerlerine açıkça saldırdıkları görülmektedir. Hiçbir ahlaki değer tanımayan bu sözde sanatçılar, katılımcılarının kahir ekseriyeti olan gençlere kötü rol model olmakta, zaten var olan ve en çok şikâyet ettiğimiz ahlaki yozlaşmaya neden olmaktadırlar. Konser etkinliklerinin yapılış şekli de bu dezenformasyona açıkça katkı sağlamaktadır. "dedi.

"BELEDİYELERİN İŞİ TOPLUMU EĞLENDİRMEK DEĞİL İNSANA HİZMET ETMEKTİR"

Yıldırım, "Biz Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği ve diğer İslami sivil toplum kuruluşları olarak belediyelerin bu konserlere harcadıkları paraları deprem bölgesine aktarmalarını veya topluma iş sahası açmalarını talep ediyoruz. İnsanımızın kendi değerlerine zıt olan bu etkinliklere ihtiyacı yoktur. İşe ve yatırıma ihtiyacı vardır. Belediyelerin işi toplumu eğlendirmek değil, insana hizmet etmektir. İlla sosyal etkinlik yapılacaksa insanların maddi ve manevi gelişmelerini önceleyen ve değerlerine ters düşmeyen düşünür ve yazarlara konferans verdirebilirler." diye konuştu. (İLKHA)