VAN- Genellikle yaz mevsiminde başlanan kuzu kırkma sayesinde hayvanlar hasta olmaktan kurtuluyor.

Bazı hayvan sahipleri teknolojiye ayak uydurarak elektronik makas tercih ederken bazıları ise eski usul kırkma yöntemlerini kullanıyor.

Kuzu kırkmanın püf noktalarını anlatan hayvan sahiplerinden Davut Akkuşçu, "15 yıldır bu işi yapıyorum. Hayvanların gelişmesi için kırkıyoruz. Bir de bit ve pireler hayvanlarda toplanmasın diye kırkıyoruz. Bu şekilde yününden de istifade ediyoruz. Genellikle yaz mevsimi boyunca kuzu kırkıyoruz. Koyun kırkmadan sonra kuzu kırkma zamanı başlıyor. Bu aylarda kırkılmasını sebebi; daha rahat kırkılmasıdır. İlkbaharda ve kış mevsiminde bunlar kırkılmaz. Kırkıldığı takdirde hasta olurlar. Kırkma yaparken makasın, kuzunun derisini almamasına dikkat ediyoruz. Tabi şimdi elektrikli makaslar çıkmış, biz ise eski usul gidiyoruz" dedi.

Günde 70-80 tane kuzu kırkabildiğini söyleyen Davut Akkuşçu, belli bir ücret karşılığında da bu işi yaptığını sözlerine ekledi. (Fırat Arslan-İLKHA)