ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sayılı günler kala sınava hazırlanmaya devam eden öğlenciler psikolojik olarak rahat olmadıklarını kaydetti.
17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde uygulanacak olan sınavlara katılacak öğrencilerin heyecanlı olduklarına vurgu yaptı.
"Kendimi psikolojik olarak hazır hissetmiyorum"
Muhammed Berat Şeker
Deprem nedeniyle il değiştirmek zorunda kaldığını dile getiren Muhammed Berat Şeker, "Asrın felaketi olarak bilinen 6 Şubat depreminde evimiz hasar aldı. Bundan dolayı yaşadığımız evi Malatya'dan Adıyaman'a taşımak zorunda kaldık. Malatya'da çalışabileceğim yer bulamadığımdan buraya gelmek zorunda kaldım. Burada gerek kütüphane, etüt salonları ve hocalarımız bizlere çok yardımcı oldular. Deprem sonrasında öğrencilere verilen desteklerden memnunuz fakat bu destekler daha erken verilebilirdi. Elimizde idare edebileceğimiz kadar kaynak var. Sınava da az kaldı. Günlük 6 saat kadar çalışıyordum. Kendimi sınava psikolojik olarak hazır hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.
"Ne kadar çalışmaya gayet etsem de çalışamıyordum"
Kübra Aydık
Sınava hazırlanan öğrencilerden Kübra Aydık, "Deprem tam okulun açılacağı zamana denk geldi. Böyle bir şey hiç beklemiyorduk. Bir anda her şey alt üst oldu. Burada yaşadığımız psikoloji zaten çok farklıydı. Herkes gibi biz de diğer illere dağıldık. Antalya'ya gittik, gittiğimiz yerde 3 aile beraber kalıyorduk. Orada ne kadar çalışmaya gayet etsem de çalışamıyordum. Tekrar Adıyaman'a gelip devam etmeyi düşündüm. Ne kadar hazır olmasam da olmak zorundayım. Sonuçta şunun farkına vardım: 'Deprem anında ölen o kadar insan oldu, her yer yıkıldı. Eve gidip geldiğim sokakta benim arkadaşım öldü. Bu kadar büyük olayların arasında ders çalışmak nedir diye düşündüm o kadar gözümde büyütmeyeceğimiz bir olay oldu. Bazen imkânsız gelen olaylara bile olur gözüyle baktığım için şu an asla umudumu kırmıyorum.' " dedi.
"Depremde yaşadıklarımız çok fazla aklımıza geliyordu"
Fatma Turmaz
Depremin etkisinin kendilerini sürekli rahatsız ettiğine değinen Fatma Turmaz, "Deprem dolayısıyla sınav hazırlıklarımız konusunda çok olumsuz etkilendik. Eğitim kurumlarımıza gidemedik. Bundan dolayı bütün öğrenciler olarak çok zor bir süreçten geçtik. Hocalarımız bizleri burada topladı, güzel bir eğitim gördük. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Depremden sonra biraz daha adapte olduk. Günlük eskisi kadar çalışamıyorum ama 4 saat kadar çalışıyorum. İlk başlarda depremde yaşadıklarımız çok fazla aklımıza geliyordu. Daha sonra böyle bir ortamda arkadaşlarımızla bir araya gelince biraz daha alıştık." şeklinde konuştu.
"Psikolojik olarak istediğimiz gibi olmasa da hazırız diyelim"
Muhammed Canlar
Deprem nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrencilerden Muhammed Canlar, "Çalışmalarımız devam ediyordu deprem yaşadık. Depremden sonra uzun bir süre derslere ara verdik. Bu aradan sonra il değiştirmek zorunda kaldık. Batman'a geçmek zorunda kaldım. Daha sonra Adıyaman'a döndüm. Depremden önce günlük yaklaşık 10 saat ders çalışırken şimdi 5 saat çalışabiliyorum. Psikolojik olarak istediğimiz gibi olmasa da hazırız diyelim. " dedi. (İLKHA)