BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile 'Moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.


Belediye çalışanlarının bayramını tebrik eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, personel alacaklarının olmadığını vurgulayarak, "İşçi, memur, şirket personeli olmak üzere şuan itibari ile çalışanlarımızın hiçbir alacağı yok, hepsini ödedik. Bugün itibariyle piyasaya da toplamda 1 milyon TL borcumuz var" ifadelerini kullandı.


Bingöl'de birçok yatırımın aynı anda yapıldığını belirten Atalay, çalışmalardan dolayı bazı sıkıntıların olabileceğini dile getirerek, "Özellikle toz ve benzeri konularda daha fazla sıkıntı yaşanıyor. Toz iki türlü olur. Birincisi; hiçbir şey yapmazsınız, ortalığı pislik götürür. Bu toz affedilebilir bir toz değildir. Hiçbir şekilde mazereti olamaz. İkincisi ise; Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçme suyu, inşaat ve diğer yatırımlarla birlikte icraattan dolayı meydana gelen tozdur. Bu kabul edilebilir bir tozdur. Üstyapı yatırımları bittikçe tekrar normale dönülen bir durumdur. Bu toz şuanda bizim konu ettiğimiz yatırım ve icraattan kaynaklanan tozdur. Hemşerilerimiz bu konuda bize anlayış gösteriyor. Çünkü üstyapıya başladığımızı görüyor, üstyapının yılsonuna kadar büyük oranda biteceğini biliyor. Dolayısıyla bu konuda sabrediyor. Evet, üstyapıya başladık. Kültür Mahallesi'nde önümüzdeki günlerde beton asfalt serimi gerçekleşecek. İnalı, Saray, Kaleönü Mahalleleri'nde de kilitli parke döşeme çalışmalarımızı hızlandırdık. Çok kısa sürede iyi bir mesafe alacağımıza inanıyorum" dedi.


Halkın memnuniyeti adına çalışmaların yapıldığını söyleyen Atalay, bunların rastgele yapılmadığının altını çizerek, "Çalışmalarımızı belirli bir program dâhilinde yapıyoruz. Günlük çözümlerle bu memleketin sorunlarını ötelemiyoruz. Bingöl'ün kronikleşmiş sorunlarına köklü çözümler ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Katı Atık Düzenli Depolama Alanı bitirildi. Tesisimizin çalıştırılabilmesi için kompaktöre ihtiyaç vardı, alımını gerçekleştirdik ve aracımız geldi. Düzenli Çöp Depolama Alanı'na şuanda çöpler dökülüyor. Arıtma Tesisimizi faaliyete geçirdik. Yakında resmi açılışlarını yapacağız. 84 dönümlük eski çöp alanını büyük bir şehir parkı haline getireceğiz. Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inşaat çalışmaları başladı. Yakında temel atma töreni yapacağız. Konut inşaatlarımız, belediye binamız, otobüs terminalimiz, camimiz, sosyal tesisimiz ve diğer alanlar tümüyle hızlı bir şekilde yapılmış olacak. Böylesine büyük projeleri hayata geçirmemizi nasip ettiği için Cenabı Hakk'a şükrediyoruz" diye konuştu.


Bingöl'ün Cumhuriyet tarihi boyunca böylesine yatırımları görmediğini ifade eden Atalay, "Türkiye'nin belki hiçbir belediyesinde bu kadar çalışma eş zamanlı bir şekilde yürümüyor. Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçme suyu şebekeleri ve isale hatları ile 16 bin metre küplük 4 yeni depo, Üstyapı, Düzenli Çöp Depolama Alanı(Katı Atık Bertaraf Tesisi), Atıksu Arıtma Tesisi, Kentsel Dönüşüm, Parklar ve diğer çalışmaları eş zamanlı yürütüyoruz. Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçme suyunda şuan itibari ile yüzde 90 oranında bir çalışma gerçekleştirdik. Yapılan çalışmalarda hizmeti herkese eşit götürdük, politik davranmadık. Bingöl, burada yaşayan herkesindir. Bingöl bizim ortak değerimiz. Bingöl'e ve Bingöllülere hizmet edelim. Herkes fedakârca hizmet etsin" şeklinde konuştu.


Yapılan yatırımların büyük bir kısmının Bingöl Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarından karşılandığını hatırlatan Atalay, "Yapılan çalışmaların bitmesi ile birlikte Bingöl, gerçek anlamda bir şehir olma vizyonuna kavuşacak. Yaptığımız işlerin toplam maliyeti 175 milyon TL'dir. İhalelerimizdeki tenzilat ortalamamız yüzde 45-50 oranında. Türkiye'nin belki de hiçbir kurumunda bunu göremezsiniz. 03 Nisan 2009 tarihinde göreve geldiğimizde Bingöl Belediyesi'nin gelir bütçesi 2008 yılı sonu itibariyle 18 milyon 270 bin TL'ydi. 2013 yılının ilk 6 ayında 25 milyon 500 bin TL gelirimiz oldu. Hedefimiz 2013 yılı sonu itibariyle 50-55 milyon TL. 'Her Mahalleye Bir Park' projesi kapsamında bu dönemde 14 yeni parkımızı hizmete açtık. Toplam 56 bin metre karelik bir alanı kapsayan parklarımızın belediyemize maliyeti yaklaşık 4 milyon TL oldu. Parklarımızın içinde 5'li oyun grupları, fitnes aletleri ve farklı oyun grupları bulunmaktadır. Bu parklarla birlikte Bingöl'de yeşil alan sayısı da arttı. Burada önemli olan halkımızın kapısının önünde ve mahallesinde gönül rahatlığıyla gidebileceği yeşil alanlar oluşturmaktadır. Parklardaki vatandaşlarımızın coşkusu görülmeye değer. Parkları müstecirlere vermiyoruz. Halkımızın da yüzde 99 talebi bu yönde. İnşallah önümüzdeki yıl da nasip olursa kalan parklarımızı ihale edeceğiz. Mezarlıklar ve Cami bahçeleri herkesin ortak ıztırabıydı. Mezarlığa gidip, çamur nedeniyle şikayet etmeyenimiz yoktu. Yaptığımız çalışmalarla şimdi ise Mezarlık alanlarımız ve Cami bahçelerimiz tertemiz. Lafla değil, gerçekte bu hizmetleri yerine getirdik. İnsanların sıkıntılarını gidermekten daha güzel ne olabilir. Bizler insanlara faydalı olabildiğimiz sürece insanların hayırlısı olabiliriz. Daha yapacak çok işimiz var. Çevresel sorunlar (Düzenli Çöp Depolama Alanı ve Arıtma Tesisi) ve Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçme suyu şebekeleri ve isale hatları, Üstyapı, Düzenli Kentsel Dönüşüm ve Parklar ile temel sorunlar çözüm aşamasına geldi" ifadelerini kullandı.


Kürüksuyu İsale Hattı'nı komple yenilenmekte olduğunu belirten Atalay, "Kürüksuyu İsale Hattı'nı Ekinyolu köyüne kadar komple yenilemiş olacağız. Heyelan Bölgesiyle birlikte Karayolları ve DSİ marifetiyle hattı belediyenin bir kuruşu bile gitmeden tümüyle yeniliyoruz" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)