European Heart Journal - Quality of Care and Clinical Outcomes dergisinde yayınlanan çalışmada, Birleşik Krallık ve İspanya'da pandemi sırasında kalp krizi tedavisinin azaltılmasının uzun vadeli klinik ve ekonomik etkileri tahmin edildi. İlk dalga sırasında, yaklaşık yüzde 40 daha az kalp krizi hastası hastaneye gitti. Zamanında tedavi görenlerle karşılaştırıldığında, evde kalan kalp krizi hastalarının ölme olasılığı iki kattan daha fazlayken, hastaneye gitmeyi geciktirenlerin önlenebilecek ciddi komplikasyonlara yakalanma olasılığı neredeyse iki kat daha fazlaydı. Araştırmacılar, ilk karantina sırasında kalp krizi geçiren hastaların tahmini yaşam süresini, bir önceki yıl aynı zamanda kalp krizi geçirenlerle karşılaştırdı.
Birleşik Krallık'ta yapılan analizde, karantinanın başladığı 23 Mart 2020 ile 22 Nisan 2020 tarihleri arasındaki dönem 2019'daki eşdeğer dönemle karşılaştırıldı. Sağkalım projeksiyonlarında yaş, hastaneye yatış durumu ve tedaviye kadar geçen süre her ülke için yayınlanmış veriler kullanılarak değerlendirildi.
Analiz, Birleşik Krallık'taki ilk karantina sırasında STEMI geçiren hastaların, pandemi öncesinde başvuran hastalara kıyasla ortalama 1,55 yıl yaşam kaybedeceğini öngördü. Buna ek olarak, hayattayken karantina sırasında STEMI geçirenlerin mükemmel sağlık durumunda yaklaşık bir yıl iki ay yaşamlarını kaybedecekleri öngörüldü.