Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güneydoğu bölgesinde eksikliği hissedilen yeni bir hizmete daha kavuşuyor.

Sağlık Bakanlığı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ‘Kalp Merkezi’ olarak faaliyet göstermesine ilişkin süreci tamamladı.

Kalp Merkezi, anjiyo ünitesi, anjiyografi cihazı kurulu katater laboratuarı, ikinci seviye koroner yoğun bakım servisi, üçüncü seviye en az 5 yataklı bir izolasyon odası, kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım servisi ve 2 adet kalp damar cerrahisi ameliyathanesini bünyesinde barındıracak.

Kalp Merkezi’nin açılmasıyla birlikte, il içi ya da il dışı sevklerin de azalması bekleniyor.

"Kalp merkeziyle Güneydoğu Bölgesinde önemli eksilik giderilmiş olacak"

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Kaynak

Kalp Damar Cerrahisi Hekimlerimizle beraber gerekli alt yapı eksikliklerini tamamladıklarını ifade eden Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Kaynak, "Güneydoğu Bölgesinde önemli eksilik olan açık kalp ameliyatı eksikliğini bu şekilde gidermiş olacağız. Böylelikle koroner anjiyografi sonucu baypas cerrahisi kararı verilen hastaların il dışına gitmeden hastanemizde tedavi olmalarını sağlamayı düşünüyoruz. Özellikle yüksek riskli hastaların koroner anjiyografi hizmetine daha rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlamış olacağız. Hastalarda yüzde1-2 oranında olsa da komplikasyonlar görülebiliyor. Bu tarz sıkıntılarda hastalarımızı il dışına göndermek durumunda kalıyorduk. Kalp cerrahisi ameliyatı başlamasıyla birlikte bu komplikasyonların yerinde tedavisini sağlamış olacağız." dedi.

"Çok olumlu ve sevindirici bir gelişme umarım muvaffak olur"

Kalp merkezinin Güneydoğu Bölgesi için büyük bir kazanım olacağına dikkat çeken Başhekim Kaynak, "Kalp ameliyatlarıyla hasta sevkinin önüne geçmiş hem de koroner anjiyografi ünitesine çok daha zor gelen vakaları daha güvenli bir şekilde uygulayacağımızı düşünüyorum. Çok olumlu ve sevindirici bir gelişme, umarım muvaffak olur ve başlatacağımız bu hizmet devamlılık arz eder. Bundan sonra süreç içerisinde bu tarz hastaların il dışına sevkleri minimum düzeye inecektir. Bu hizmet Siirt'te başlaması ile zorlu vakaların ilimize sevklerinin olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Hastanede ileri düzeyde kalp ameliyatlarını yapmaya başladık"

Kalp ve Damar Cerrahı Uğur Şener

Daha önceleri Siirt'te giderek artmakta olan kalp ve damar hastalıklarının sadece anjiyografi ile tedavi edilebildiğini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahı Uğur Şener, olası problemler çıktığında hastaların il dışına sevkleri edilmek zorunda kalındığını bakanlıktan alınan yetinin tesisatlarsa birlikte Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ileri düzeyde kalp ameliyatlarını yapmaya başladıklarını kaydetti.

"Siirt halkına açık kalp ameliyatı tedavisini burada uygulamak istiyoruz"

Kalp ve Damar Cerrahı Kadir Çekirdekoğlu

Daha önce hastanede yapılmayan Periferik, karotis arter hastalıkları tedavi etmiş olmakla birlikte ekipmanları yenileyerek Siirt halkına açık kalp ameliyatı tedavisini burada uygulamak istediklerini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahı Kadir Çekirdekoğlu, "Hastalar daha önce il dışına gidiyordu veya acil bir durum olduğunda bura elimizdeki imkanlar dahilinde müdahale ediyorduk ama şuanda daha donanımlı daha iyi ekipmanlarla hastalarımızın tedavisini umarım Siirt'te gerçekleştiririz."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)