Rishi Sunak, "Göçmenlere barınma imkanı sunduğumuz otellerin boşaltılacağı sözü vermiştim. İki yeni askeri tesis daha göçmenleri ağırlamaya başlayacak. Sonbahar itibarıyla yaklaşık 3 bin göçmeni buraya taşıyacağız. Bu alanları kullanıma açarken göçmen otellerini de daha tasarruflu kullanacağız. Tespit ettiğimiz 11 bin 500 odada göçmenlerden, odalarını başkalarıyla paylaşmalarını isteyeceğiz. Bu da vergi mükelleflerimizin üzerinden yıllık 250 milyon sterlin kaldıracak.

İtiraz eden göçmenlere de şunu söylemek isterim ki; bu adil olmaktan da öte bir durum. Eğer buraya kaçak yollarla gelmişseniz, ölümden, işkenceden ve cezadan kaçıp sığınacak yer arıyorsanız Londra'nın merkezindeki vergi mükelleflerimizin ödediği otellerde odanızı paylaşmaya da razı olmalısınız." dedi. 

Sunak, bazı otellerdeki göçmenlerin ise boş gemilerde oluşturulacak barınma merkezlerine taşınacağını belirterek, burada 1000 kişinin konaklayabileceğini ifade etti.

Yasa Dışı Göç Yasa Tasarısı'yla ilgili başlatılan yargı süreçlerinin tamamlanmasının ardından yasanın yürürlüğe gireceğini aktaran Sunak, "Ülkeye yasa dışı yollarla gelenleri tutacak kadar gözaltı tesisimiz, yasal süreçlerini tamamlayacak kadar mahkeme kapasitemiz, Ruanda'ya götürecek kadar uçağımız var." dedi.