14 Mayıs Pazar günü yapılan seçimlerde milletvekili sonuçları ve partilerin Meclis'e gönderdiği vekiller büyük oranda belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı resmi sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi.

Adana'da seçimlerin sonuçları hakkında İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, yalan ve iftara yarışına dönüşen siyasi çekişmenin daha doğru bir üslup ile yapılması gerektiğini dile getirdi.

"8-10 parti birleşiyor, başarı sıfır!"

Mustafa Evren

Tüm eksikliklerine rağmen mevcut hükümetin eski hükümetlere nazaran daha iyi yönettiğini ifade eden Mustafa Evren,  "Ekonomide sıkıntımız var mı var ama düzelecek inşallah. Beş yıl daha, inşallah iyi olur. Geleceğimiz için hayırlı olur, böyle bir umudumuz var. Yaşım gereği bayağı bir hükümet gördüm, onun için bu bir tık önde. Diğer partiler 8-10 parti birleşiyor, muhalefet yapıyor başarı sıfır! Millet yine tercihini yapacağı yerden yaptı, onun için önümüze bakalım. İnşallah iyi olur, temennimiz bu. Zamanında araba, ev anahtarı, beyaz eşya vaat ettiler yine sonuç sıfır ama bu iktidar yaparım derse yapıyor." diye konuştu.

"Seçim döneminde kullanılan kaba, incitici, belden aşağı, tehditkâr şeyler, bunlar hiç yakışmıyor"

Sezgin Arıman

Kendisinin tercihinin farklı olduğunu fakat seçim sonuçlarına da saygı duyulması gerektiğini söyleyen Sezgin Arıman, 'Halk demek ki bundan hoşlanıyor böyle istiyor' dedi.

Seçim dönemindeki siyasi üslubu eleştiren Arıman, "Seçim döneminde kullanılan kaba, incitici, belden aşağı, tehditkâr şeyler, bunlar hiç yakışmıyor. Seçim yarışına girmişler, birbirlerini aşağılamak, karalamak gibi halleri benim irademi ve tercihimi asla etkilemez çünkü belli bir yaşta ve olgunlukta olan bir insanım." şeklinde konuştu.

"Hakarete gerek yok, insan olarak hepimiz kardeşiz"

Mahmut Özer

Siyasette kullanılan yalan ve karalama dilinin doğru olmadığını ifade eden Mahmut Özer ise, "Elhamdülillah memleketimize hayırlı olsun. Allahın verdiği nimetlere şükürler olsun. Allah devletimize güç, hepimize sıhhat ve selamet versin. Daha olgun olunmalı yani saygı gösterilmesi lazım. Güreşirken, sen beni yıkıyorsan hoşgörülü olmak lazım. Hakarete gerek yok, insan olarak hepimiz kardeşiz. Sen A dersin, ben B, diğeri C, öteki M der. Cahil insanlarda var, hakaret eden insanlar da var. Bunları doğru görmüyorum. Seçim sonuçları, elhamdülillah, hepimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"Ülkenin ekonomik açıdan düzelmesini istiyoruz"

İbrahim Kınık

Bekledikleri bir seçim sonucu gördüklerini, AK Parti kazanırsa bir düzelme olacağını umduklarını kaydeden ve seçimlerde kullanılan dilin yanlış olduğunu belirten İbrahim Kınık, şunları kaydetti:

"O ithamlar son dakikalarda, seçime yaklaşırken birbirlerine söylemeleri hiç hoş olmadı. Belki de CHP ondan kaybetti, öyle diyebilirim. Toplum olarak Türkiye’nin bölünmezliğini savunan insanlarız. Şeffaf ve dürüst bir şekilde olunsa hakikatten kazanırsın ama iftiralarla, karalamalarla olmuyor. Ülkenin ekonomik açıdan düzelmesini, sularımızın soğuk akmasını, huzur ve garibanın gülmesini istiyoruz."

"Biz beş vakit namaz kılarız. İmanımızı, Allah'ımızı ve dinimizi kaybetmeyiz"

Vedat Güllüoğlu

Siyasetçilerin birbirlerine karşı doğru bir üslup kullanmadığını dile getiren Vedat Güllüoğlu, muhalefet yapanları eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti: "Yalan söylüyorlar, hep iftira atıyorlar, her zaman kötü söz kullanıyorlar. Biz beş vakit namaz kılarız. İmanımızı, Allah'ımızı ve dinimizi kaybetmeyiz. Aç da kalsak, susuz da kalsak biz devletimizi bırakmayız. Yahu, siz Allah’tan hiç korkmuyor musunuz? Bu kadar yalan atıyorsunuz. Temennim, devletin ve hükümetin doğru yolda gitmesini istiyorum." (İLKHA)