ŞIRNAK - Merkez Hz. Ömer Camii imamı Nurettin Tatar tarafından çocuklara yönelik düzenlenen Dinimi Öğreniyorum Sınavında dereceye girenlerin ödülleri Bayram arifesinde düzenlenen törenle kendilerine takdim edildi.
 
Merkez Hz. Ömer Camii İmamı Molla Nurettin Tatar, Diyanetin Dinimi Öğreniyorum adlı kitaptan bir sınav gerçekleştirdi. Siyer, Fıkıh, Akaid ve İbadet konularında toplam 20 sorudan oluşan sınava, Camii Kuran öğrencilerinin tümü katıldı.
 
Çocukların büyük bir azimle hazırlandığı sınavın sonunda dereceye girenlerin ödülleri için Camide bir tören düzenlendi. Sınav sonunda birinci olan Ahmet Tatar`ın hediyesini, Camii Öğrencisi Özgür Güngür, ikinci olan Rıdvan İdin`in ödülünü Camii İmamı Molla Nurettin Tatar ve üçüncü olan Diyar Ürek`in ödülünü ise Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar takdim etti. Ödüllerin bayramdan bir gün önce verilmesi Bayram hediyesi olarak algılandı. Çocukların sevinci ise gözlerinden okunuyordu.
 
Organizasyonu düzenleyen Camii İmamı Molla Nurettin Tatar; "Aslında bu geç kalınmış bir programdır. Tüm imam arkadaşların bu tür programlarla çocukların okuma istek ve arzularını artırmalarını diliyorum. Çünkü bu türden hediyeleşmek, imam-çocuk ilişkisini iyi yönde etkilemektedir" dedi.

Daha sonra çocuklara bayram ve bayram ile ilgili tavsiyelerde bulunup nasihatler eden Molla Tatar, çocuklarını bayramını kutladı. (Mustafa Erkan - İLKHA)