Bakan Özer, yazılı açıklamasında, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla eğitim, istihdam, üretim çerçevesinde mesleki eğitimi güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda 25 Aralık 2021'de yapılan değişiklikle mesleki eğitim merkezine devam eden öğrencilere ilişkin önemli bir düzenleme gerçekleştirildiğini, işveren üzerindeki maddi yükün kaldırılarak çok cazip bir mekanizma oluşturulduğunu anlatan Özer, mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilere işletmeler tarafından ödenen tutarın devlet desteği kapsamına alındığını hatırlattı.

Yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıtlı 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin aylık 2 bin 552 lira, 12'nci sınıf öğrencilerinin ise aylık 4 bin 253 lira ücret aldığını aktaran Özer, "Bu ücretlerin tamamı, devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mezunların istihdam oranları da oldukça yüksek, yaklaşık yüzde 88 civarında. Bu merkezlere kayıt yaptırmak için yaş sınırlamasının olmaması da büyük avantaj oluşturuyor" bilgisini verdi.