'SMA kalıtsal, ilerleyici bir alt motor nöron hastalığıdır. Tedavi edilmediğinde, spinal kordda (omurilik), vücudumuzun kas hareketlerini kontrol eden motor nöronların etkilenmesi sonucunda kuvvetsizlik, beslenme ve solunum problemleri ortaya çıkar.' diyen Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nezir Özgün, tedavinin intratekal olarak bele iğne şeklinde yapıldığını ve dört yükleme dozundan sonra 4 ayda bir yapılan tedavinin, son dönemlerde kamuoyunun gündemine sık gelen ve yurtdışında yapılan Zolgensma gen tedavisi ile neredeyse eşdeğerde etkili olduğunu bildirdi.
Tedavinin, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Hakan Akelma'nın katkısı yapıldığını belirten Özgün, ameliyathane koşullarında sedasyon altında, ağrısız ve steril bir şekilde yapıldığını, hastanın yaşı ne kadar küçük olursa tedavi sonucun o kadar yüz güldürücü ve etkili olacağını, aileleri tedaviye erken gelmeleri ve geç kalmamaları konusunda uyardı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hocaları tarafından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bu yeni tedavi şehirde ilk olma özelliğini taşıyor. Tedaviyi yapan öğretim üyeleri; Destekleri sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğüne ve Hastane Başhekimliğine de teşekkür etti.
Birlikte kullanım anlaşması gereğince Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin; Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde verdiği sağlık hizmetlerinden faydalanmak için, Sağlık Bakanlığının randevu başvuru sistemlerini kullanmak yeterli olmaktadır. (İLKHA)