Almanya Hükümeti, 1947 yılında işgalci siyonistlerin Filistin topraklarına yerleştiği, orada işgal rejimini kurduğu gün anlamına gelen Nekbe Olayı (Büyük felaket) münasebetiyle düzenlenecek olan Filistin halkıyla dayanışma programına engel oldu.
Filistin toprakları üzerinde siyonist işgal rejiminin kurulduğu Nekbe Olayı'nın yıl dönümü münasebetiyle Filistin halkıyla dayanışma amacıyla herhangi bir etkinlik düzenlemesine engel olmasını ve bu çerçevede Filistin bayraklarının taşınmasına bile izin vermeyecek kadar katı tutum sergilemesini şiddetle kınayan HAMAS'ın Gazze'deki ilerin gelenlerinden ve yöneticilerinden Basim Naim, "Almanya'nın, Filistin meselesi konusunda geçmiş yıllarda sergilediği tutumun da övülecek bir yanı yoktu. İşgalci siyonist rejime olan açık desteğinden dolayı siyonist işgalcilerin boykot edilmesi faaliyetlerini organize eden BDS mensuplarını yargılıyor ve onları antisemitizmi yaymakla suçluyor." dedi.
"Bu tarafçı ve haksız tutum uluslararası istikrar, barış ve güvene hiçbir şekilde hizmet edemeyecek"
Filistin halkının bugün karşı karşıya olduğu felaketlerden dolayı Almanya'nın tarihi ve ahlaki bir sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Naim, şunları kaydetti:
"Bu sorumluluğundan dolayı en azından haklıdan ve adaletten yana olanların serbestçe kendilerini ifade edebilecekleri ifade özgürlüğüne imkân tanıması, kendisinin tarihi suçlarının yükünü Filistin halkına yüklemeye kalkışmaması gerekiyordu. Almanya'nın siyonist işgal rejiminden özellikle de bugün bu rejime hükmeden aşırı ırkçı sağcı hükümetten yana bir tavır sergilemesini şiddetle kınıyoruz. Bu tarafçı ve haksız tutum uluslararası istikrar, barış ve güvene hiçbir şekilde hizmet edemeyecek."
Nazi dönemindeki katliamından dolayı Yahudilere büyük tazminatlar ödemeyi kabul eden Almanya, Nazi katliamından kaçanların mağdur ettiği Filistin halkının hak arayışını bir suç ve terör olarak değerlendiriyor; Nazilerin Yahudilere yaptığından fazlasını Filistinlilere yapan ırkçı siyonizme her alanda destek veriyor. (İLKHA)