AĞRI - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugün saat 15.30`da havayolu ile bir takım ziyaretleri gerçekleştirmek için Ağrı`ya geldi.

Bakan Yılmaz, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Ağrı Milletvekilleri, M. Kerim Yıldız ve Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve bir takım STK temsilcileri tarafından havalimanında karşılandı.
 
Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler önce Ağrı Valiliğine geçtiler. Bakan Valilikte karşılama merasimi ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra Valilik hatıra defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçtiler.
 
Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, Ramazan ayının bereketli olduğunu söyledi ve yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik etti.
 
Yılmaz, Ergenekon davası hakkında sorulan soruya, gerekçeli kararın açıklamasını beklemek gerektiğini ifade etti. `Milletin adalet terazisini sarsmamak lazım` diyen Yılmaz, milletin adalet terazisi sarsıldığında devletin temelinin de sarsılacağı demek olduğunu kaydetti.
 
Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Millet vicdanı yanılmaz. Fertler yanılabilir ama toplum yanılmaz. Geçmişte gerçekleşen davalara bakın ne karar verilirse verilsin, milletin inandığı karar dikkate alınır ve o karara doğru gözü ile bakılır. Mahkemelerde millet adına karar verir. Dolayısıyla mahkemenin gerekçeli kararını görelim, temyiz aşaması gerçekleştirildikten sonra milletin adalet terazisinin sarsılıp sarsılmadığına toplum vicdanı karar verecektir. Bizde o vicdan ne söyledi ise ona tabi oluruz."
 
Muhalefet partilerinin Ergenekon davası kararının adil olmadığı şeklindeki açıklamalarını eleştiren Bakan Yılmaz, gerekçeli karar açıklanmadan muhalefetin takındığı tavrın yanlış olduğunu söyledi.
 
Yılmaz, "Daha mahkeme başlamadan böyle bir şey yok dediler. Daha dava dosyalarını görmeden beyanlarda bulunanlardan şüphe etmek lazım. Hukuki gerekçeler ile konuşmak lazım. Yoksa yapılan bütün beyanatlar boştur. O yüzden gerekçeli kararı görmeden konuşanlar afakî konuşmuş olur. Tabi geçmiş tarihte sıkıntılı kararlar verilmiştir. İşte, Adnan Menderes`in, İskilipli Atıf Hoca`nın, Deniz Gezmiş`in davaları gibi. Ama adalet terazisinin şaşmaması gerekir" dedi.
 
Genelkurmay Başkanlığının büyük askeri birlikleri küçük illere taşıması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, kendi düşüncelerinin büyük illerde askeri birliklerin olmaması olduğunu ifade etti. Ve şehir merkezlerinde bulunan askeri birliklerin şehir dışına çekilmesi hususunda çalışma yapıldığının altını çizerek, illerin ekonomik olarak rahat etmesi için bu karara varıldığını kaydetti.
 
Bakan Yılmaz daha sonra Ağrı Belediyesi`ne geçti. Buradaki programının ardından Bakan Yılmaz, Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumunda SODES tarafından yürütülen ` Sağlıklı Yaşama Çağrı, Pedal Çeviriyor Ağrı` projesi çerçevesinde bisiklet dağıtımı yapacak.
 
Bakan Yılmaz son olarak, 12 Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığını ziyaret ederek burada verilen iftar yemeğine katılacak. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)