BATMAN - 11 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Batmanlılar, Ramazanın bereketini ve manevi havasını tekrar yaşamak için dört gözle gelecek yılı bekliyor.

 

Bu seneki Ramazan ayı orucunun kendileri için çok güzel geçtiğini belirten Hasan Yıldız, "Oruç, bizler için bu sene çok güzel geçti. Geçen senelerdeki sıcaklıklar yaşanmadığından dolayı oruç tutarken çok fazla sıkıntı yaşamadık. Gelecek yılın orucunu şimdiden dört gözle bekliyoruz. Orucun maneviyat olarak bizde çok etkisi oldu. Oruç, gaflete daldığımızı günlerde bizleri tekrar Allah'a bağlayarak günahlardan alıkoydu. Oruç sayesinde herkeste bir saygı ve sevgi oluştu" dedi.

 

Orucun kendisine hem maddi hem de manevi faydasının dokunduğunu ifade eden Nurettin Beyca, "Elhamdülillah bu seneki oruç, çok güzel geçti. Orucun, bize maddi ve manevi etkisi çok oldu. Yaz mevsimi olmasına rağmen oruçtan hiç etkilenmedik. Oruç, ne kadar acıktırıp susuzluğa sebep olduysa da çok güzeldi. Allah bizlere gelecek orucu da nasip etsin ve onun hayrından mahrum etmesin. Ramazan ayı bereket ayı, huzur ayıdır" ifadelerini kullandı.

 

Orucun bir ibadet ayı olduğunu vurgulayan Metin Ağar ise, şunları kaydetti: "Oruç, ibadet ayıdır. Oruç, her sene olduğu gibi bu senede çok bereketli geçti. Ramazan, kutsal bir aydır. Bizler, bu ayda yaptığımız ibadetleri sürdürmeliyiz. Çünkü bu ayda güzel bir ahlak yerleşti herkesin içine. Bizler bu güzel ahlakı devam ettirmeliyiz. Gelecek yılın orucunu ise şimdiden dört gözle bekliyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)