DİYARBAKIR- Birlik ve beraberliğin pekiştiği önemli günlerden olan ve hayırlarda yarışmanın yoğun olarak yaşandığı, hissedildiği, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna geldiğimiz bu günde, Ramazan Bayram'ı münasebetiyle Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç bir bayram mesajı yayımladı.

 

Diyarbakır Valisi Kıraç bayram mesajında, "Bayramlarımız, insanî, vicdani ve dinî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bu önemli günlerdeki mutluluğumuzu, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz "dedi.

 

Bayramların, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, kardeşlik ve dayanışma ruhu ile birlik ve beraberliği tazeleme günü olduğunu belirten Vali Kıraç, "Bilerek ve bu iklimi hissederek birbirimizi sevgi, saygı, muhabbetle kucaklamalıyız" ifadelerinde bulundu.
Bu özel günleri fırsat bilerek büyüklerin, yaşlıların, muhtaç, yoksul, kimsesiz ve hasta olan her yaştaki kişiler ziyaret edilerek hatırlanması, onlara yalnız olmadıklarının hissettirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Kıraç bayram mesajının devamında, "Bu nedenle, hayatımızda önemli bir yeri bulunan bayramları, anlamına uygun biçimde yaşamalı, yaşatmalı, sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesi için en iyi biçimde değerlendirilmesi gerekir" ifadelerine yer verdi.

 

Vali Kıraç mesajının sonunda, "Ramazan Bayramı'nın, ülkemize, İslam Âlemi'ne ve tüm dünya devletlerine barış ve kardeşliği getirmesini temenni ederim" ifadelerini kaydetti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)