BURSA- 32 yıldır at sırtından para kazanıyor. Bursalı Süleyman Akarçay 32 yıldır atıyla şehir şehir gezerek çocukları atına bindirip hem eğlendiriyor, hem de hediye olarak verilen parayla geçimini sağlıyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde çocukların ilgi odağı olan Akarçay, bu işi severek yaptığını çocukları sevindirmenin onu mutlu ettiğini söylüyor.

Dinimizde de çocukları sevip eğlendirmenin yerinin önemli olduğunu söyleyen Akarçay, 32 yıldır bu işi zevkle yapıyorum kimseden para istediğim yok ama sağolsunlar halkımız düşünceli, başka bir işle de uğraşmadığımı tahmin ettikleri için zorla da olsa bir şeyler sıkıştırıyorlar elime.

Edirne'den Kars'a her tarafa atıyla gittiğini söyleyen Akarçay, "32 yıldır gitmediğim şehir kalmadı ve gittiğim her yerde de çocukları ata bindirip gezdiriyorum. Onları mutlu ettiğimi görmek bana müthiş haz veriyor onlar bizim geleceğimizdir."diye konuştu.

Peygamber efendimiz(s.a.v)'in " çocukları sevmeyen büyüklere saygı göstermeyen bizden değildir" hadisini de hatırlatan Akarçay, ben onları sevdikçe onlar da bana saygı gösteriyor hadisi tamamlamış oluyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Gürsu'daki çocukları atına bindiren Akarçay, sonra başka yerlere gitmek için yola koyuldu. (Zeki Aras-İLKHA)