BİTLİS - Bitlis Belediyesi, araç parkını genişletti, ancak halk hizmet kalitesinde bir değişikliğin olmadığını ileri sürülüyorlar.


Tarihi Şerefiye Camisinin hemen karşısında bulunan çöp konteynırında biriken çöplere tepki gösteren Tuncay Sağlık, "Belediye sürekli yaptığı hizmetlerden bahsediyor, fakat bizler bu hizmeti nedense göremiyoruz.


Halkın yoğun olarak kullandığı caminin hemen karşısında Bitlislilerin kullandığı soğuk bir su çeşme bunmaktadır. Merkezin göbeğinde bulunan bu güzel çeşmeye günde yüzlerce insan uğrayarak su içiyor. Hata öyle bir soğuk suya sahiptir ki, halk iftar içinde bu çeşmede su alarak evlerine götürüyor.


Maalesef belediye tarafında bu çeşmenin hemen yapışığında iki adet çöp konteynırı bırakmış. Çöp konteynırında biriken çöpler hem çevreye koku saçıyor hem de bu çeşmede su için halkın sağlığını tehdit ediyor. Aynı şekilde bu manzara Bitlis'in tarihine de gölge düşürmektedir. Bir belediye bu kadar duyarsız olamaz. Madem sürekli araç alımıyla takviye yapıyorsanız öyleyse aynı şekilde halka hizmet sunma noktasında da aynı hassasiyeti gösteriniz" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)