HABER MRK - Müslümanların bayramın tebrik ederek, Bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara ve yakın zaferlere vesile olmasını diledi.
 
Bayramın, bir ay boyunca tutulan oruçlar, kılınan teravihler, teheccütler, okunan hatimler, verilen sadakalar, yapılan dualar ve zikirlerden sonra bir şükür olarak yapıldığı ifade edilen mesajda, "Bayram, Müslümanların en önemli etkinliklerinden biridir. Müslümanların Ramazan sayesinde elde ettikleri büyük kazanımlardan dolayı yapılan bir sevinme ve eğlenme merasimidir. Bir ay boyunca getirilen kısıtlamaların yeniden önünün açılmasıyla güzel yemeklerle ziyafetler vermek, güzel kıyafetler giyinmek, güler yüzle buluşmak, ziyaretler yapmak gibi duygularla sevinmek ve neşelenmektir bayram.
 
"Hangi şartlar altında olursa olsun Rabbimizin ikramı olan bayramımızı yapmalıyız"
Ne yazık ki, ümmet olarak ve hemen hemen İslam coğrafyasının çoğu bu duygulardan yoksun ve içi buruk olarak bayram sathına giriyoruz. Her ne şekilde ve hangi şartlar altında olursa olsun bayramımızı yapmalıyız. Zira bayram Rabbimizin bize bir ikramıdır ve onun mağfiretini taşır. Bu sebepten bizim en büyük dinamizmimizdir ve kitleler üzerinde derin bir etkisi ve heyecanı vardır. Toplum fertlerinin birbirlerine bağlanması, birleşmesi ve kaynaşması için bayram, en güçlü vesiledir.
 
Bu itibarla, birilerinin kara bayram diye ilan ettikleri palavraların etkisinde kalarak bayramı bir yas veya eylem vasıtası yapmayalım. Onların İslam`a ve İslami değerlere düşmanlıkları olduğu için bir nevi protesto olarak sudan bahanelerle Müslümanlara bayramı yaşatmak istemiyorlar" denildi.
 
"Ümmetin vahdeti için omuz omuza verelim"
İslam`da kara bayram diye bir şey olmadığı vurgulanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "İçimiz buruk da olsa, dertli ve kederli de olsak Rabbimizin ikramı olan bayramı reddedemeyiz ve bayram olarak yapmalıyız. Dertlilerin, üzgünlerin ve yalnızların yanında görünerek onlarla birlikte bayram yapalım. Tüm iman ehliyle kucaklaşmak, dargınlarla barışıp helalleşmek için bunu bir fırsata dönüştürelim. Artık sen-ben kavgalarını, mezhep-meşrep taassubunu bir kenara bırakıp ümmetin vahdeti için omuz omuza vererek küresel emperyalizme karşı gücümüzü birleştirelim ve sesimizi birlikte yükseltelim."
 
Mesajda son olarak, "Bu vesileyle tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı`nı, en kalbi duygularımızla tebrik eder, Bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara ve yakın zaferlere vesile olmasını, Müslümanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kaldırılıp kardeşlik, huzur ve barış getirmesini kerim olan rabbimizden niyaz ederiz" denildi. (İLKHA)