DİYARBAKIR - DİSKİ Genel Müdürlüğü abonelerini su sayaçlarını dışarıya almaları konusunda özendirmeyi amaçlayan "Su sayacını dışarı al, yüzde 50 indirimden yararlan" sloganıyla bir kampanya başlattı. Su sayaçları içeride bulunan mesken sahiplerinin yaşadığı sıkıntılar ve DİSKİ yetkililerinde iş yüküne neden olan içerideki su sayaçları sorunu binlerce DİSKİ abonesini ilgilendiriyor. Su sayaçlarının özellikle eski mahallelerde yatak odası, banyo ve tuvalet gibi yerlerde olması nedeniyle sayaç okuyucularını zorlayan durum, meskenin uygun olmaması veya mesken sahibinin evde olmaması nedeniyle de büyük sıkıntı yaşatıyor.

 

12 ay boyunca faturasının yarısını ödeyecek

Su sayaçlarını dışarıya alan abonelerin bir yıl boyunca faturalarının yarısını ödemeye davet eden DİSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların ekonomisine de katkı sunmayı amaçlıyor.

 

Nasıl yararlanılır?

"Su sayacını dışarıya al, yüzde 50 indirimden yararlan" kampanyasından yararlanmak isteyen abonelerin, DİSKİ Genel Müdürlüğü Abone Servisi'ne başvurmaları gerekiyor. Abonelerin daha sonra bir tesisatçı ile sayacınızı dışarıya aldırıp Abone Servisi'ni bilgilendirmesinin ardından, 12 ay boyunca faturanın yarısından yararlanma süreci başlıyor. (Emrullah Araz - İLKHA)