VAN- İHH İnsani Yardım Vakfı Van temsilciliği tarafından başlatılan zengin ailelerin yetim sofrasında misafir etme çalışması devam ediyor. Bu kapsamda 100. yetim aileyle bir araya gelen zengin aile ve İHH yetkilileri bu sayede sosyal alanda ihmal edilen yetim ailelerin yüzünü güldürüyor.

 

Mübarek ramazan ayının son günlerini idrak ettiğimiz şu günlerde İslami STK'lar da çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan ayının başında İHH Van temsilciliği tarafından başlatılan yetim aile ziyaretleri de devam ediyor. Bu hafta yetim ailelerden Kaya ailesine misafir olan İHH yetkilileri, bu hayırlı çalışma ile sosyal alanda ihmal edilen yetimleri sevindirmeyi sürdürüyor.

 

Konuyla ilgili bilgi veren İHH yetim aile birim sorumlusu Gülhan Söylemiş, Ramazan ayı boyunca maddi durumu iyi olan gönüllülerinden birinin kendi evinde hazırladıkları yemeklerle yetim bir aileye misafir olduğunu belirterek, "Bu sayede iki ailemiz arasında manevi bir bağ oluşmasını sağlıyoruz" dedi.

 

Bu sene başlattıkları çalışma ile özellikle sosyal anlamda ihmal edilen yetim ailelerin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını ifade eden Söylemiş, Ramazan ayının başından bu yana 100 aileyi bu şekilde bir araya getirdiklerini söyledi.

 

"100 yetim ailemizle zengin ailemizi buluşturduk"

Söylemiş, "Ramazan ayında yetim ailelerimizle ilgili çalışmalarımız oldu bunlardan bir tanesi de yetim ailelerimizle iftar programımız oldu. Her ramazan ayında zaten kumanyalarımız yetim ailelerimize ulaşıyor elhamdülillah. Bunun yanında bu ramazanda yetim ailelerimizle iftara gidelim istedik. Hamdolsun gönüllülerimiz bayağı bir rağbet gösterdiler. Bu sayede yemeklerini hazırlayan hayırseverlerimiz bizim belirlediğimiz yetim ailelerimizden birine misafir oluyoruz. Bunda özellikle ev sahibi çok mutlu oluyor. Bu anlamda bugün yüzüncü ailemize geldik. Ki ramazan ayının sonuna yaklaşıyoruz. Bu süreçte yüz tane yetim ailemizle bu şekilde iftar sofrasında buluştuk" diye konuştu.

 

"Öyle insanlara yardım ediniz ki onlar fakirdirler ama istemeye utanıyorlar…"

Yetim ailelerle bir gün de olsa aynı sofrayı paylaşmanın sevindirici olduğunu söyleyen aile reisi, "Bu memnuniyet verici bir durum Bakara Süresinde geçen bir ayette Rabbimiz; 'Öyle insanlara yardım ediniz ki onlar fakirdirler ama istemeye utanıyorlar ve siz onları zengin sanıyorsunuz' buyuruyor. Yine Allah Resulünün yetimlerle ilgili birçok hadisi vardır. Bir hadislerinde parmaklarını göstererek, 'benimle yetimi sevindiren cennette bu şekilde birbirimize böyle yakın olacağız' diyor. Onun içi bu yetimlerimizi araştırmak ve onların dertleriyle dertlenmek lazım " şeklinde konuştu.

 

Necla Aydın da yetimlerle aynı sofrayı paylaşmaktan oldukça mutlu olduğunu belirterek İHH yetkililerine teşekkür etti.

 

Necla Aydın, "Her sofra kuruşumda içinde bir sıkıntı oluşuyordu. Bugün buraya gelişim ve bu yemeği paylaşmakla birlikte kendimi çok huzurlu hissettim. Çok küçük bir şey olmasına karşın bana büyük bir mutluluk verdi. İslam denilince ramazan denilince akla paylaşmak geliyor. Bu sofrada yetim ailemizle paylaşmak büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

 

9 yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden ve 5 yetim çocuğuyla 9 yıldır hayır kurumları ve STK'ların verdiği yardımlarla ayakta kaldıklarını belirten Hatice Kaya, ilk kez bir ailenin kendilerini ramazan ayında ziyaret ettiğini söyledi.

 

Bu ziyaretten ve iftarı paylaşmalarından dolayı Aydın ailesine teşekkür eden Hatice Kaya, "Çalışanım yok. Allah razı olsun. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun. Biz çok sevindik onlar bizi sevindirdi rabbim de onları da sevindirsin" diye konuştu.

 

En büyük mutluluğu ise yeni arkadaşlar edinen çocuklar yaşadı. (Murat Dalgın-İLKHA)