ŞIRNAK - Silopi`de Rojava`daki olayları protesto etmek için iftardan sonra Sanat sokağında toplanan bir grup, haber takibi yapan İlke Haber Ajansı muhabiri Muhammed Müldür`e saldırdı.
 
Sanat Sokağında yaklaşık bir saat süren oturma eyleminden sonra bir grup gösterici, ilçe merkezindeki bayram öncesi alışverişin yoğun olduğu 3. Caddeye doğru yürüdü. Burada 8 kişilik bir grup, haber takibi yapan İLKHA Muhabiri Muhammed Müldür`e saldırarak vurmaya başladı. Saldırganlar tarafından linç edilmek istenen ve sert bir cisimle boynundan yara alan muhabirimiz çevre esnafı tarafından göstericilerin elinden kurtarıldı.
 
Saldırının ardından yaşadıklarını anlatan Muhammed Müldür, "Göstericilerin iftardan sonra Sanat Sokağında bir araya geleceğini haber aldım. İftarımı yedikten sonra hemen kameramı alıp haber yerine doğru gittim. Program bitinceye kadar çekimlerimi almaya devam ettim. Program bitinceye kadar herhangi bir problem yaşamadım.
 
Programı asıl düzenleyenler dağıldıktan sonra yaklaşık 50-60 kişilik bir grup, bayram alışverişlerinin yoğun olduğu 3. caddeye doğru yürüyüş yaptı. Ben de diğer muhabir arkadaşlarla birlikte gruba eşlik ettim. Grup içerisinde Öcalan sloganları atılmaya başlandı. Çekim yapmaya devam ediyorduk. Daha önce Sanat sokağında bana kim olduğumu soran provokatör bir genç, yine bana neden çekim yapıyorsun diye bağırdı. Ardından kalabalıktan çıkan 8 kişilik bir grup bir an da üstüme saldırdı. Onlara ne kadar muhabir olduğumu söylediysem de yine saldırmaya devam ettiler. İçlerinden biri elindeki yabancı cisimle boynumdan yaraladı. Diğerleri de beni yumrukladı. Olayda sağ gözüme gelen yumruk nedeni ile kısa süreli görme kaybı yaşadım. Esnafın yardımı ile linç edilmekten kurtuldum. Olaydan sonra grup içerisinden özür dileyenler oldu. Daha önce de Hükümet Konağı önünde çekim yaparken bir provokatör gelip bana, `Senin kim olduğunu biliyorum merak etme gözüm üstündedir. Kime de çalıştığını biliyorum` dedi ve kalabalığın içinden kayboldu. İşin ilginç yanı dün geceki eylemin olduğu Sanat sokağında bana kim olduğumu soran kişi ile daha önce beni Hükümet Konağının önünde tehdit eden adam yan yana oturuyorlardı. Yani bana yapılan saldırı tamamen planlı bir şekilde oldu" dedi.
 
Muhabirimize saldıran grup daha sonara az ileride bulunan polise taşlarla saldırdı. Saldırı sırasında polisin de attığı biber gazı nedeniyle çok sayıda esnaf, bayram arifesinde dükkanlarını kapatmak zorun da kaldı. Birçok esnaftan da gruba sert tepki geldi. Yaklaşık bir saat çevreyi taşlayan grup, daha sonra ara sokaklara dağıldı. (İLKHA)