BATMAN- Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Ramazan ayına özel olarak Batman`da yaşayan 550 Suriyeliye giyim yardımında bulundu.

Konu ile ilgili bilgi veren Umut Der Gıda Bankası Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla beraber 2 gün boyunca 103 Suriyeli aileye toplamda ise 550 Suriyeliye giyim yardımında bulunduklarını söyledi.
Daha öncede yüzlerce Suriyeli aileye gıda yardımlarını ulaştırdıklarını belirten Günaydın, özellikle Ramazan Bayramına son bir hafta kala Suriyelilerin bayramda yüzünü güldürmek ve onlara da güzel bir bayram yaşatmak amacıyla giyim yardımında bulunduklarını kaydetti.

Ramazan ayına özel olarak ilk yardımlarını Suriyeli ailelere yaptıklarını hatırlatan Günaydın, "Ramazan ayına girmemiz ile beraber ilk yardımlarımızı Suriyeli ailelere yapmıştık. Daha sonra Ramazan ayı boyunca da Batman`da yaşayan muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırdık. Bir haftadan beridir giyim yardımı yapıyoruz. En son olarak Suriyeli ailelere giyim yardımında bulunduk. İki gün boyunca yaklaşık 550 kişilik Suriyeliye giyim yardımı yaptık" dedi.

Günaydın, Suriyeli ailelere Ramazan Bayramına kadar giyim yardımlarını sürdüreceklerini dile getirdi.
Giyim yardımı alan Suriyeli Serhat Ahmed, kendilerine yardımlarda bulunan Umut-Der ailesine teşekkürlerini ileterek 5 kişilik ailesiyle birlikte Batman`da yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Ahmed, "Umut-Der`e bize yardımlarda bulunduğu için teşekkürler ederim. Bizlere yardım eden hayırsever vatandaşlardan Allah razı olsun. Memleketinden uzak bir yerde yaşamak zordur" dedi.

Bir başka Suriyeli bayan Supha Kasım da, 14 kişilik ailesiyle birlikte Suriye`deki iç savaştan kaçıp Batman`a sığındıklarını belirterek kendilerine yardım elini uzatan ve her zaman yardımlarını ulaştıran Umut-Der`e teşekkürlerini iletti. Kasım, "Bize yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Hiçbir şeyimiz yoktur. Umut-Der elinden gelen her yardımı bizlere yapıyor. Hayırseverler bize yardım etmezse burada barınamayız. Bize her evde olması gereken temel ihtiyaçlarımız lazımdır" ifadelerini kullandı.
4 kişilik ailesiyle birlikte Suriye`den kaçıp Batman`a sığınan Ferhat Hasan Yakut ise, şunları söyledi: "Allah Umut-Der`den razı olsun. Yardımlarını bizden esirgemiyor. Bizlere gıda yardımı, elbise yardımı ve ellerinden gelen tüm yardımları veriyorlar. Kirada yaşıyoruz ve çocuklarım çok küçüktürler. Para bulamıyorum. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum."(M.Fatih Akgül-İLKHA)