BURSA - Duyarlı Türkiye halkının ve hayırseverlerin bağışlarını Suriyeli sivillere ulaştıran Sadakataşı Derneği, bölge içerisinde yapmış olduğu çalışmalar sırasında acil ihtiyaçların yanı sıra, hazırladığı raporlarla daha kapsamlı yardım çalışmaları başlattı.

 

"Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" yardım kampanyası kapsamında bölgeye ulaştırılan unlardan Suriye içinde ekmek üretimi yapan dernek görevlileri, yoğun bombardımandan dolayı bölgede fırınların yetersiz olduğunu tespit etti. Bu tespitler ışığında bölge için proje geliştiren Üniversite öğrencileriyle başlatılan ve 6 aylık bir dönemi kapsayan Mobil Fırın Projesinde sona gelindi.

 

Gerçekleştirilen projenin ardından yapımı tamamlanan Mobil Ekmek Fırının özellikleri şöyle, Bir TIR dorsesine monte edilmiş, içinde ekmek üretimi için gerekli olan tüm ekipmanı barındıran tam otomatik ekmek üretim fırınıdır. Mobil Fırın hareket halindeyken ekmek üretebilir ve ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı bir şekilde ulaşabilir. İstenilen mekânlarda ekmek üretimi yapabilen Mobil Fırın iki kişi ile çalışabilir. Günde 25 bin ekmek üretebilecek kapasiteyle tasarlanan Mobil Fırında üretilen ekmekler lavaş (Pita) ekmeğidir.

 

Dernek yetkililerinin açıklamasına göre, toplam maliyeti 445 bin TL'yi bulan Mobil Fırın'ın gerekli bütün test ve kontrolleri yapıldı.

 

Mobil Fırın, Bursa Fomara Meydanından bugün saat 19.00'da düzenlenecek programın ardından Suriye'ye uğurlanacak.

 

Yetkililer, program boyunca halka Mobil Fırın'ın ürettiği pita ekmeği dağıtılacağını da bildirdiler. (Zeki Aras-İLKHA)