Seçimden hezimetle çıkan Millet ittifakı ve Kılıçdaroğlu ikinci tur startını da HÜDA PAR'la verdi. Kılıçdaroğlu,  yenilgi sonrası ''ikinci tur'' sürecini seçimlerde büyük başarı elde eden ve AK Parti'ye oy kazandıran HÜDA PAR'la başlattı. 

Seçim süreci boyunca meydanlarda haykırdıkları iftiraları sürdüren Kılıçdaroğlu ek olarak ''Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar.'' ifadeleriyle HÜDA PAR'ı hedef aldı. Peki sosyal medya söylemleriyle seçim kazanmaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun ve taraftarlarının  bahsettiği şey aslında ne?

Sosyal medyada yayılmaya başlayan iftiranın gerçeği şu. Hür Dava Partisi'nin parti programında yer alan ''MÜLKİYET VE MİRAS HAKKI (MAL EMNİYETİ)'' başlığında  varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı mirasın bir fona aktarılarak bu fonun fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılması gerektiği ifade ediliyor. Söz konusu sahiplenilme korunma anlamı taşırken Kılıçdaroğlu ve taraftarları tarafından çarpıtılarak servis ediliyor.