BATMAN-Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, bayramın sigara ile kirletilmemesi uyarısında bulundu.

 

Temiz açıklamasında, "Mübarek Ramazan ayının manevi havasını soluduktan sonra Müslümanların coşkuyla kutladığı Ramazan bayramında manevi havayı bozacak kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

 

Bayramı çocuklara zehir etmeyelim!

Ülkemizde her yıl 120 bin insanın hayatına mal olan bir o kadarının da çok kötü şartlarda yaşamını sürdürmesine neden olan sigara illetine birçok çocuk ve gencin bayram günlerinde başladığına dikkat çeken Temiz, "Gerek ailelerin bayramda şeker ile birlikte sigara ikram etmesi, gerekse çocukların ceplerinde para bulmasıyla birlikte bakkallardan istediği sigarayı tedarik edebilmesi, ailelerin bayram diye buna göz yumması, tiryakiliğe ilk adımı oluşturmaktadır" uyarısında bulundu.

 

Bölgemizde ciddi manada artış göstermekte olan uyuşturucu kullanımının ilk adımının sigara olduğuna işaret eden Temiz, "Yapılan araştırmalarda uyuşturucu kullananların yüzde 100'ü sigara kullanıcısıdır ve bu işe sigara ile başlamışlardır! Bunları bilerek ve Bayramın manevi havasını soluyarak hareket etmeli, çocuk ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumalıyız. Kültürümüzde yer almayan sadece kötü bir alışkanlık olan sigara ikramını keselim, yapanları ciddi mana da uyaralım, açık sigara satışı yapanları ihtar edelim. Cadde sokaklarda ağzında sigara ile gördüğümüz minicik yavruları uygun bir dille, gerekirse harçlık vererek bu illetten uzaklaştıralım" ifadelerini kullandı.

 

Temiz açıklamasının sonunda, "Tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, huzura, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ederiz" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)