BİTLİS - Bitlis kent merkezinde bayanlara tahsis edilmiş tuvaletlerin olmaması vatandaşların sert tepkisine neden oluyor. Özellikle başka kentlerden gelen bayanlar zaruri ihtiyaçları için ya bir restorana gitmek yada tanımadığı bilmediği bir evin kapısını çalmak zorunda kalıyor. Halkın ihtiyaçları için var olan belediyenin kentin imajını zedeleyen bu soruna duyarsız kaldığını öne süren vatandaşlar bu durumun Bitlis için bir ayıp olduğunu dile getirdiler.

Duruma tepki gösteren muhtarlardan Hikmet Kandemir, bu sorunun başta Bitlis Belediyesi olmak üzere tüm yetkililerin bir ayıbı olduğunu söyledi. Muhtar Kandemir, " Yıllardır bu sorunu bizler yetkililere söylüyoruz. Her fırsatta onlara Bitlis ilimizin bir ayıbı olan bayan WC'nin olmayışı bu nedenle de evden alış veriş için çarşıya gelen veya başka zaruri bir ihtiyacı için gelen, dışarıdan gelen, yolcu olan bayanlarımızın mağdur olduklarını hatırlatıyoruz.
Fakat bu kadar uğraşmamıza rağmen yetkililer, duruma kayıtsız kalarak herhangi bir çalışma yapmıyor. Türkiye'nin hiçbir il, ilçe, kasaba ve hata köylerinde dahi böyle bir manzara ve mağduriyet bulunmamaktadır. Yılların sorunu olan bu durumdan milletvekillerimizden en alt kademedeki yöneticimize kadar herkesin haberi vardır. Ama hiç kimse bu konuda duyarlı davranmak istemiyor" dedi.

Bitlis iline bayan WC'nin insanlık namına yapılmasını yetkililerden isteyen Kandemir, "Artık biz bu sorunu yetkililerden bir hizmet karşılığı yapmalarını istemiyoruz. Artık insanlık namına memleketimizin bir ayıbı olan bu soruna el atmalarını istiyoruz. Birçok hizmetten mahrum bırakılan Bitlis'te şehirlerarası otobüs terminali olmadığı için otobüs firmaları şehir merkezinde bulunmaktadır.
Şehir merkezinde bulunan otobüs firmalarında dahi WC yoktur. Otobüs durduğunda zaruri ihtiyacı olan bayan ihtiyacını gideremiyor. İhtiyacını gidermek için ya en yakın camilerdeki erkek wc'leri boşaltarak giderecek ya da eğer yakında bulunan bir iş yerin WC'si varsa ricada bulunarak anahtarı alıp ihtiyacını gidermek zorunda kalacak. Bunu yapmak için dışarıdan gelen bir yabancı yolcunun imkânı yoktur. Bunun için biran önce yetkililerden ricamız ilimize bir bayan wc'nin yapılmasıdır" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)