BİNGÖL - Bingöl Müftülüğü, bu yıl yaz Kur`an Kursları`nda merkez ve ilçelerde bulunan 424 camide ve 11 bin 633 Kur`an Kursunda 13 bin 499 öğrencinin eğitim gördüğü açıkladı.

Müftülükten yapılan açıklamada, kurslarda 7`den 70`e herkesin eğitim görebileceğine dikkat çekilerek, "Yaz Kur`an Kurslarına olan ilgi oldukça memnun verici. Tüm öğretici personelimizle eğitim gören kişilere hizmet etmeye devam ediyoruz. Öğrenci sayısındaki artışta yaş sınırının kaldırılması da etkili oldu" ifadeleri kullanıldı.

Kur`an Kursları`nda denetimlerin devamlı yapıldığı ifade edilirken, "Merkez ve ilçelerde bulunan Kur`an Kurslarımızda sık sık denetimler gerçekleştiriyoruz. Kurslarımızda öğrenci sayısında azalma olduğunda kurslarımızda eğitim verilmeye devam ediliyor. Fakat öğretici personel ücret alamıyor. En az 15 öğrencinin bulunma koşulu var. Ama bizim Kur`an kurslarında henüz böyle bir azalma yaşanmadı. Öğrencilerin namaz kılmalarını sürekli hale getirmek için önemli bir çaba sarf ediliyor" denildi.

Bu arada İl Müftüsü Mecit Can, Bingöl merkezde ve köylerde bulunan yaz Kuran Kurslarını denetledi. Denetlenen Kurslarda ve camilerde görev yapan personelin görevlerini başında olduğu, şevkle görevlerini yaptığı görüldü.

İl Müftüsü Can, "Ramazan ayının manevi iklimi içerisinde camilerimizin minik yavrularımızla dolup taşması beni çok duygulandırdı. Camilerimizi ve Kur`an Kurslarımızı sık sık ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bu görevlilerimiz için bir motivasyon olduğunu düşünüyorum. Ramazan ayından sonra da cami denetimlerimiz devam edecek" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)