Ziyaretlerde Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Abdulvahap Arbağ’a, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Kanaat Önderi Mahmut Kılınç, HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak, HÜDA PAR Ömerli ilçe Başkanı Şehmus Demir, AK Parti Midyat ilçe Başkanı Atilla Yarış ve partililer eşlik etti.  
 
Semt pazarı ve Cumhuriyet Bulvarı esnafı ziyaretlerinin ardından seçim lokalinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, seçimin önemine dikkat çekti.  
 
Çevik, "İnşallah Türkiye'nin 100 yılının geleceği olması umuduyla dilek ve temenni illeriyle üstün oy seviyesi ve başarısıyla neticelenmesini en başta Rabbimden temenni ve niyaz ediyorum. Bugün Midyat’ımızdayız, özelde Midyatlı kardeşlerim, Mardinli kardeşlerim, genelde siz değerli basın aracılığıyla bütün Türkiye'deki kardeşlerime şu mesajı iletmek istiyorum:
 
"14 Mayıs akşamında iki boyutlu düşünüyoruz seçimi. Ya mustazaflar sevinecek, ya da bunun zıddı sevinecek. Şimdi 14 Mayıs seçimini hem emperyalistler hem siyonistler takip ediyor. Hem de dünya Müslümanları takip ediyor. Eğer, Allah muhafaza! Bunu aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Emperyalist ve siyonistler şu anda bile ellerini ovuşturmuş, bütün güçlerini birleştirerek, son yıllarda Müslümanların, CHP zihniyetine ve bileşenlerine karşı elde ettiği kazanımları yok edebilmek için ellerinden gelen çaba ve gayreti sarf ediyorlar. Ama inanıyoruz ki; halkımızın, milletimizin, Müslüman milletimizin ülkemizdeki bütün insanların bu hassasiyeti galip gelecek. Ve inşallah, Kudüs sevinecek, Mısır sevinecek. Mısır, Bangladeş ve Arakan Mustazafları sevinecek. Doğu Türkistan mustazafları sevinecek ve Allah'ın izniyle kısacası bütün dünya Müslümanları sevinecek. Ayasofya daha özgür olacak. İslami ve insani değerler daha da yükselecek Allah'ın izniyle."
 
"Gün kusurları dile getirme günü değil, kenetlenme günüdür" 

Halkın sağ duyusuna güvendiklerini belirten Çevik, "Şahsi hatalar yapılmış olabilir. Yanlışlıklar yapılmış olabilir, kusurlar yapılmış olabilir. Çok kıymetli kardeşlerim! Gün kusurları dile getirme günü değildir. Noksanlıkları ve hataları dile getirme günü değildir. Gün, kardeşçe kenetlenip, bir olup dünya Müslümanları, ülkemizin kazanımlarını 100 yıl daha ileriye götürerek, çünkü CHP ve zihniyeti Allah muhafaza bir kaza sonucu iş başına gelirse, Nasıl ki 26 Temmuz'da imzalanan Lozan Anlaşması yüzyıldır sıkıntısını çekiyorsak, yürürlüğe giriş tarihi 6 Ağustos 100 yılı dolmak üzere ise tekrar dünya emperyalist ve siyonizmi tekrar CHP eliyle ve zihniyetiyle bize 100 yıl daha bir Lozan'ı dayatmaya çalışıyorlar. Ama Allah'ın izniyle, bütün halkımızın, milletimizin sağduyusu galip gelecek ve o Lozan'ı tarihin çöplüğüne atacağız inşallah. Gençliğimiz için, toplumumuz için, dinimiz için, ahlakımız için, neslimiz için, geleceğimiz için Allah'ın izniyle bu şuur ve şiarla sandıklara gidip o şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerimizi vereceğiz ve AK Parti'ye inşallah desteklerimizi sunacağız. Ve burada Cumhur İttifakında olan diğer kardeşlerime de teşekkür ederiz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutlaka bir oy boşa gitmeyecek şekilde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini buradan istiyoruz. Inşallah hep birlikte 14 Mayıs gecesi, 15 Mayıs sabahı CHP zihniyeti ve bileşenlerini sonlarının başlangıcı olmak üzere tarihin çöplüğüne göndereceğiz inşallah. Allah hepinizden razı olsun, teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.  
 
"Seçilirsem zamanımın çoğunu kendi memleketimde geçireceğim" 
 
Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Abdulvahap Arbağ ise, "Sizlere iyi temsil edeceğime herkesin önünde söz veriyorum. Zamanımın çoğunu içerinizde geçireceğime emin olabilirsiniz. Halkımızın en çok şikâyet ettiği konulardan bir tanesidir bu. Siyasetçileri seçeriz ama içimizde görmeyiz. Ama size bu sözü veriyorum, ben seçilirsem hepinizin huzurunda ben zamanımın çoğunu kendi memleketimde Mardin'de ,köyümde ve ilçemde geçireceğim. Biz bugün pazarı esnafını ziyaret ettik. Milletimizin bize  teveccühü , reisimize ve davamıza teveccühü çok güzeldi. Esnafımızı dolaştık. İnşallah on dördünde Cumhurbaşkanımızı yüksek bir oyla tekrar cumhur olarak seçeceğinize eminim. Bu konuda. Hepinize teşekkür ederim, bizi ağırladınız ve bize bu propaganda sürecinde desteğinizi esirgemediniz. Hepinize teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun." dedi.
 
 "32 gündür sahadayız" 

AK Parti Midyat ilçe Başkanı Atilla Yarış ise, "Bugün 32 gündür sahadayız. Sıkılmadık el ,gidilmedik ev  bırakmadık. İnşallah sandıklara, tüm gücümüzle sahip çıkacağız.  Bugün semt pazarını ziyaret ettik  sonra esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bizlere karşı teveccühü var.  Cumhurbaşkanımıza karşı teveccühü  var. 32 gündürbizi sahalarda  yalnız bırakmayan HÜDA PAR ilçe Başkanıma ve il başkanıma hepinizin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah pazar günü de hep beraber sandıklara sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin yeni 100 yılını yazmak için cumhurun başına getireceğiz. Ben tüm Midyat halkına sandığa gitmelerini, sandıklara sahip çıkmalarını istiyorum. İnşallah hep beraber 14 Mayıs gecesi ilçe teşkilatında balkon konuşmasını her birlikte fazla beraber dinleyeceğiz .Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun." şeklinde konuştu. (İLKHA)