Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani`nin Dışişleri Bakanı Davutoğlu`yla önceki gün yaptığı görüşmede Kürt Ulusal Konferansı, Suriye konusu, çözüm süreci ve Ankara- Erbil ilişkileri ele alındı.
 
Barzani`ye Erbil`de ağustosta toplanacak Kürt Ulusal Konferansı`na `şartlı destek olunacağının` mesajı verildi. Barzani`nin konferans üzerinde etkili olması ve konferansa `liderlik` yapması şartı dile getirildi. Barzani`ye PKK`nin Suriye kolu PYD`nin bölgede tek güç haline gelmesi konusundaki rahatsızlık da aktarıldı. Suriye`de bölgesel bir yapılanmaya gidilmesine karşı olunmadığı belirtilirken Türkiye`nin hassasiyetleri paylaşıldı.

Taraflar, PYD`nin Kürt Ulusal Konferansı kararlarını dikkate almayıp kendi başına hareket etmesi halinde bölgedeki insani yardım da dahil olmak üzere bir çok konuda Türkiye`nin ve Kürt yönetiminin desteğini kaybedeceği konusunda mutabakata vardı. Kürt heyeti, Suriye`deki gelişmelerde Türkiye`nin kaygılarını paylaşırken, PYD yetkilisi Salih Müslim`in muhatap kabul edilerek Türkiye`ye davet edilmesini süreç açısından olumlu değerlendirdi.