Toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Blaszczak, yaptıkları görüşmenin ülkeler arası birlik için önemine değindi.

Blaszczak, NATO'nun Doğu Avrupa'dan üye ülkeleri Polonya, Romanya, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya ve Slovakya'dan oluşan Bükreş Dokuzlusu'nun, ittifakın doğu kanadının güvenliğini sağlama konusunda birlik sözü verdiğini kaydetti.

Ülke politikalarını görüşmek için Bükreş Dokuzlusu'nun savunma bakanları olarak Polonya'da buluştuklarını aktaran Blaszczak, "Başarımız, Rus imparatorluğunu yeniden inşa etme girişimlerine karşı koymak ve NATO'nun doğu kanadında güvenliği güçlendirmek söz konusu olduğunda birlik ve beraberliğimizi gösteren ortak bir duruşun benimsenmesidir." ifadelerini kullandı.

Blaszczak, bakanların bu yaz Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesi hazırlıklarını, NATO'nun doğu kanadı üyeleri için savunma sistemi inşa etmeye yönelik yeni planları, ortak tatbikatları, birlikte çalışabilirlik ve işbirliğini tesis etmeyi görüştüklerini de söyledi.

NATO'nun doğu kanadı ülkelerinden oluşan Bükreş Dokuzlusu, 4 Kasım 2015'te Romanya'nın başkenti Bükreş'te kurulmuştu.